Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των υποψηφίων αστυνομικών σχολών που αποκλείστηκαν λόγω πανδημίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιοι αστυνομικών σχολών αποκλείστηκαν από τις πρακτικές εισαγωγικές δοκιμασίες γιατί νόσησαν από κορονοϊό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης ζητούν την άμεση αποκατάταση της αδικίας σε βάρος των υποψηφίων.

Οι βουλευτές κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι αν και οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια στις γραπτές εξετάσεις, αποκλείστηκαν από τις πρακτικές δοκιμασίες γιατί νόσησαν από Covid-19. Συνακόλουθα τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των δοκιμασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν άμεσα για την αποκατάσταση της αδικίας, εξασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των πρακτικών δοκιμασιών των υποψηφίων των αστυνομικών σχολών.

Μάλιστα, μαθητής από τα Ιωάννινα γράφει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «σε νέο αίτημα μου στο Αρχηγείο να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή, έστω και σε αυτή των Ελλήνων ομογενών, πήρα απορριπτική απάντηση, λέγοντάς μου ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τους νοσούντες από covid».

Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας του απάντησαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα.

«Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να παρέμβετε καθότι θεωρώ πολύ άδικο όλο αυτό που έχει συμβεί να μου στερεί το όνειρό μου» καταλήγει ο μαθητής.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά, η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Θέμα: «Αποκλεισμός υποψήφιων από τη δυνατότητα συμμετοχής  στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές σχολές εξαιτίας της υποχρεωτικής καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί, μετά τη νόσησή τους από κορονοϊό»

Μια κατάφωρη αδικία λαμβάνει χώρα για υποψήφιους που επιθυμούν την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές σχολές μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι συγκεκριμένοι μαθητές παρότι συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια στις γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές σχολές, είχαν την ατυχία να νοσήσουν από κορονοϊό και να τεθούν σε υποχρεωτική προσωπική καραντίνα κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα που διεξήχθησαν οι υποχρεωτικές για την εισαγωγή τους πρακτικές δοκιμασίες.

Έμμεσα αποκλείστηκαν από τη διαδικασία των πρακτικών δοκιμασιών και σε επανειλημμένες ερωτήσεις ή αιτήσεις τους για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα θετική απάντηση.  Κατά συνέπεια οι μαθητές αγωνιούν για τον ενδεχόμενο  οριστικό αποκλεισμό τους από τις σχολές, γεγονός που ακυρώνει όλη την προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους τα  προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικά, μαθητής από τα Ιωάννινα αναφέρει σε email προς το γραφείο του Πρωθυπουργού:

«Φέτος και εγώ, όπως και χιλιάδες παιδιά της ηλικίας μου, έλαβα μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας, και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισα στο οικογενειακό μου περιβάλλον όντας γόνος μονογονεϊκής οικογένειας, τα κατάφερα! Συγκέντρωσα 17.814 μόρια και ήμουν ένα βήμα πριν το μεγάλο μου όνειρο, την εισαγωγή μου στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πέντε μέρες όμως πριν ταξιδέψω στην Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστώ στις προκαταρκτικές εξετάσεις της σχολής, Βρέθηκα θετικός ασυμπτωματικός στον κορονοϊό, ενώ δύο ημέρες πριν είχα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Έπειτα από αίτημα μου στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατόρθωσα να πάρω μία αναβολή τριών ημερών, όμως λόγω επιβολής προσωπικής καραντίνας από την Πολιτική Προστασία, δεν κατέστη δυνατόν να ταξιδέψω εκ νέου και να παρευρεθώ στην επιτροπή.

Σε νέο αίτημα μου στο Αρχηγείο να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή, έστω και σε αυτή των Ελλήνων ομογενών, πήρα απορριπτική απάντηση, λέγοντάς μου ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τους νοσούντες από covid.

Για αυτό σας παρακαλώ όπως μου δώσετε μία απάντηση καθώς σε αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας μου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας μου απάντησαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα. Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να παρέμβετε καθότι θεωρώ πολύ άδικο όλο αυτό που έχει συμβεί να μου στερεί το όνειρό μου!»

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση επίλυση του θέματος;
  • Ποιος ο σχεδιασμός και οι ενέργειες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νίκος

Γεροβασίλη Όλγα

Σπίρτζης Χρήστος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολείο στην Κρήτη: Έβαλαν αντισηπτικό στο νερό συμμαθητών τους για «φάρσα»
Έριξαν αντισηπτικό σε νερό συμμαθητών τους και τους δηλητηρίασαν - Οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Σχολείο στην Κρήτη: Έβαλαν αντισηπτικό στο νερό συμμαθητών τους για «φάρσα»
aerodromio makedonia
Μετάλλαξη Όμικρον - ΥΠΑ: Πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική
Έκτακτες αεροπορικές οδηγίες πτήσεων του εξωτερικού για ταξιδιώτες από χώρες της Ν. Αφρικής, εξέδωσε η ΥΠΑ
Μετάλλαξη Όμικρον - ΥΠΑ: Πώς θα εισέρχονται στην Ελλάδα ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική
amfitheatro-aei-foitites1
Πανεπιστήμια: Oι μισοί φοιτητές δεν καταφέρνουν να αποφοιτήσουν
Ο φοιτητικός πληθυσμός στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος (αναλογικά) στην Ευρώπη, με τους μισούς φοιτητές όμως να μην καταφέρνουν να αποφοιτήσουν,...
Πανεπιστήμια: Oι μισοί φοιτητές δεν καταφέρνουν να αποφοιτήσουν
Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πότε και σε ποιους θα δοθεί - Αναλυτικά
Πριν από το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι έξτρα παροχές προς υγειονομικούς, συνταξιούχους και ΑμΕΑ - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πότε και σε ποιους θα δοθεί - Αναλυτικά