Πανελλήνιες: Τι αλλάζει σε Στρατιωτικές - Αστυνομικές Σχολές
Nikos Libertas / SOOC
Ανατροπές περιμένουν τόσο στις φετινές όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις τους υποψηφίους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών

Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται οι περίπου 100.000 υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα κληθούν να διαγωνιστούν για να κατοχυρώσουν μία θέση στον «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Να σημειωθεί πως φέτος όλοι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έχουν να αντιμετωπίσουν μία ακόμα «πρόκληση», αυτή του κορονοϊού. Τις τελευταίες αυτές ημέρες οι μαθητές «τρέμουν» στην ιδέα του βγουν θετικοί στον ιό, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις πανελλήνιες, επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με το οποίο, όλοι οι μαθητές και υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στα εξεταστικά κέντρα με βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Να τονίσουμε πως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στην περίπτωση που διαγνωστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, τότε οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ.

Πέρα όμως από τον κορονοϊό, αγωνία σε όλους τους υποψηφίους προκαλεί και η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε συνδυασμό με την επιστροφή των συντελεστών βαρύτητας καθώς και η αλλαγή στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Όπως τελικά φαίνεται, η ελάχιστη βάση εισαγωγής πρόκειται να επηρεάσει, μεταξύ άλλων, και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκαταρτικών εξετάσεων στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές. Ποιες αλλαγές πρέπει τελικά να αναμένουν οι υποψήφιοι των Σχολών αυτών;

Ανατροπή στις προκαταρτικές εξετάσεις

Ανατροπή στις ημερομηνίες των προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές προκαλεί τελικά η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η μεγάλη ανατροπή που από τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, αλλά θα ισχύσει από το φέτος, είναι ότι οι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου το 2020 θα πρέπει να δώσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις φέτος το φθινόπωρο, αντί για το καλοκαίρι του 2022.

Πρακτικά με την αλλαγή αυτή επηρεάζονται οι σημερινοί μαθητές της Β' Λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για το αν θέλουν να εισαχθούν σε μία από τις παραπάνω σχολές το 2022

Το ίδιο θα συμβαίνει στο εξής κάθε έτος, δηλαδή η η διεξαγωγή των προκαταρτικών εξετάσεων θα γίνεται το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021 - 2022 οι υποψήφιοι πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζουν, πέραν της βαθμολογίας του στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά τους ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Προσοχή: Διευκρινίζεται ότι οι αλλαγές στις προκαταρκτικές εξετάσεις θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου).

Αστυνομικές Σχολές: Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων

Μεγάλη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζει ο αριθμός των υποψηφίων που θα δεχθεί η Ελληνική Αστυνομία, στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων, το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Αντίθετα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020, εισήχθησαν επτακόσιοι τριάντα (730) και εκατόν δεκαεπτά (117) υποψήφιοι, αντιστοίχως.

Στρατιωτικές Σχολές: Αυξάνονται οι εισακτέοι

Μεγάλη είναι η αύξηση φέτος στον αριθμό των εισακτέων του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας καθώς και στο Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021αναμένεται να εισαχθούν στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων 1.335 εισακτέοι ενώ το 2020 έφτασαν μόλις τους 819.

Να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές είναι σε εξέλιξη και λήγει την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον αριθμό τον εισακτέων σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατό

Δείτε εδώ την φετινή προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δείτε εδώ τις βάσεις του 2020 για τις Στρατιωτικές Σχολές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΑΡΚΑ
Ότι έμεινε από Ελλάδα
Και η θάλασσα που δε σώνεται, όσο και να τη ρουφούν τα μάτια των ανθρώπων και δεν καίγεται, όσο και να δροσίζει την κάψα τους.
Ότι έμεινε από Ελλάδα
ΝΗΠΙΟ
Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!

Ανάστατοι είναι οι γονείς 25 νηπίων και προ νηπίων που καθημερινά πηγαίνουν στο 29ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται με...

Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!