ειδική αγωγή
«Να διεξαχθεί η πρακτική άσκηση όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας», ζητά το ΚΚΕ

Ερώτηση για την άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης που στρέφεται ενάντια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Λιάνα Κανέλλη και Μανώλης Συντυχάκης προς την υπουργό Παιδείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών χωρίς επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αυξήσει τις αναγκαίες ώρες πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχει οδηγήσει σε δίκαιες διαμαρτυρίες των νέων που σπουδάζουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Και αυτό γιατί με την απόφαση αυτή:

α) αυξάνονται οι ώρες της απλήρωτης πρακτικής άσκησης σε 500, προκειμένου οι φοιτητές να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα.

β) ανατρέπεται ο προγραμματισμός εκατοντάδων φοιτητών και πλήττονται ιδιαίτερα όσοι εργάζονται ή βρίσκονται στην περιφέρεια και αδυνατούν να βρουν δομές πρακτικής άσκησης.

γ) η μεγάλη χρονική παράταση των σπουδών δημιουργεί επιπλέον οικονομική αιμορραγία στις οικογένειες των φοιτητών, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ο κίνδυνος τα γενικά σχολεία να ανοιγοκλείνουν και τα ειδικά να μη δέχονται πρακτικάριους λόγω covid, όπως συνέβη την περασμένη σχολική χρονιά.

δ) στερείται η δυνατότητα στους εν λόγω φοιτητές να ενταχθούν έγκαιρα στους πίνακες του υπουργείου Παιδείας, άρα και το δικαίωμα να εργαστούν στην εκπαίδευση την επόμενη διετία.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος που σηκώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές λόγω διδάκτρων και στο μαραθώνιο συλλογής προσόντων και σεμιναρίων που πρέπει να περάσουν για μια θέση στην εκπαίδευση, ενώ τα κενά και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει:

  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας, χωρίς επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

  • Να υπάρξει αποζημίωση και πλήρης ασφάλιση των φοιτητών για την πρακτική άσκηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το voucher εργαζομένων θα κλείσει αύριο το μεσημέρι - Πώς θα προλάβετε
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό