Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ειδική αγωγή
«Να διεξαχθεί η πρακτική άσκηση όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας», ζητά το ΚΚΕ

Ερώτηση για την άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης που στρέφεται ενάντια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Λιάνα Κανέλλη και Μανώλης Συντυχάκης προς την υπουργό Παιδείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών χωρίς επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αυξήσει τις αναγκαίες ώρες πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχει οδηγήσει σε δίκαιες διαμαρτυρίες των νέων που σπουδάζουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Και αυτό γιατί με την απόφαση αυτή:

α) αυξάνονται οι ώρες της απλήρωτης πρακτικής άσκησης σε 500, προκειμένου οι φοιτητές να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα.

β) ανατρέπεται ο προγραμματισμός εκατοντάδων φοιτητών και πλήττονται ιδιαίτερα όσοι εργάζονται ή βρίσκονται στην περιφέρεια και αδυνατούν να βρουν δομές πρακτικής άσκησης.

γ) η μεγάλη χρονική παράταση των σπουδών δημιουργεί επιπλέον οικονομική αιμορραγία στις οικογένειες των φοιτητών, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ο κίνδυνος τα γενικά σχολεία να ανοιγοκλείνουν και τα ειδικά να μη δέχονται πρακτικάριους λόγω covid, όπως συνέβη την περασμένη σχολική χρονιά.

δ) στερείται η δυνατότητα στους εν λόγω φοιτητές να ενταχθούν έγκαιρα στους πίνακες του υπουργείου Παιδείας, άρα και το δικαίωμα να εργαστούν στην εκπαίδευση την επόμενη διετία.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος που σηκώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές λόγω διδάκτρων και στο μαραθώνιο συλλογής προσόντων και σεμιναρίων που πρέπει να περάσουν για μια θέση στην εκπαίδευση, ενώ τα κενά και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει:

  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής και Σχολικής Ψυχολογίας, χωρίς επιπλέον εμπόδια και καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

  • Να υπάρξει αποζημίωση και πλήρης ασφάλιση των φοιτητών για την πρακτική άσκηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ