Πολυνομοσχέδιο αξιολόγησης: Σε δημόσια διαβούλευση την άλλη εβδομάδα
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Το νομοσχέδιο με 4 άξονες μπαίνει σε διαβούλευση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ. Θα προηγηθεί συνέντευξη Tύπου, όπου και θα παρουσιαστεί αναλυτικά.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως που παρουσιάστηκε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, με διαρκή παροχή ανατροφοδότησηςαξιολόγηση με καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και συνεχείς επιμορφώσεις που οδηγούν στην επαγγελματική πρόοδο, στην ανάδειξη της διοίκησης της εκπαίδευσης σε κεντρικό πυλώνα παιδαγωγικής στήριξης του σχολείου, με επιστημονικά κριτήρια επιλογής και αξιολόγηση, στον εκσυγχρονισμό της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Περιλαμβάνονται τομές, όπως το πολλαπλό βιβλίο, η αποκέντρωση και ευελιξία έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνών και πρακτικής άσκησης, η αξιολόγηση μαθητών με καινοτόμες μεθόδους, όπως η «ανεστραμμένη τάξη».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αντιθέτως, δήλωσε ότι επανέρχονται, επίσης, παλαιοκομματικά πρότυπα, όπως ο παντοδύναμος διευθυντής σχολικής  μονάδας, καθώς και ο αλήστου μνήμης "επιθεωρητισμός" με πρόσχημα την αξιολόγηση. Στην ουσία,  εξαφανίζεται ο Σύλλογος Διδασκόντων και το σχολείο ολοένα και περισσότερο προσομοιάζει με "υποκατάστημα" εμπορικής αλυσίδας.

Το ΚΚΕ επίσης απορρίπτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και καλεί σε θέση μάχης τον κόσμο της εκπαίδευσης, όλο τον λαό, για να μην περάσουν οι αρνητικές αλλαγές

Αντιδράσεις προετοιμάζουν και οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι ο αυταρχισμός του νομοσχεδίου της Κεραμέως θα έχει την ίδια τύχη με τα νομοσχέδια της Γιαννάκου, της Διαμαντοπούλου, του Αρβανιτόπουλου. Οι δομικές αλλαγές που επιχειρούνται στην παιδαγωγική και δομική  λειτουργία του σχολείου θα βρουν απέναντί τους ενωμένο το εκπαιδευτικό κίνημα με αγώνες νικηφόρους στην τάξη και στους δρόμους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατεα
Διεθνής επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Πατρών στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM 2025 - Στις 10 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως η Patras Medicine
Καινοτόμο ερευνητικό έργο για την παχυσαρκία φέρνει διεθνή διάκριση στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Διεθνής επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Πατρών στον παγκόσμιο διαγωνισμό iGEM 2025 - Στις 10 κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως η Patras Medicine
τεμπη
Άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών οι αγρότες - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο του δυστυχήματος
Ιδιαίτερο βάρος είχε η κίνηση των αγροτών να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών, μια ενέργεια με ισχυρό φορτίο τόσο...
Άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών οι αγρότες - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο του δυστυχήματος
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΕΚΠΑ: Στο "τιμόνι" της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας
Ο καταξιωμένος ακαδημαϊκός και πρώην Υπουργός αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης
ΕΚΠΑ: Στο "τιμόνι" της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας