Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
self test foto
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη, η προμήθεια self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό σχολείων για τις δύο επόμενες εβδομάδες - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, η προμήθεια των self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων για τις δύο επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, από την Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5, κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων, θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς, καθώς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

«Αλαλούμ» και αντιδράσεις για τη μείωση των self tests

Η μείωση των self test σε ένα την εβδομάδα στα σχολεία, έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, ενώ επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τα self test κάθε εβδομάδα θα γίνονται, υποχρεωτικά μια φορά και υπάρχει σύσταση για δεύτερο. Το προηγούμενο διάστημα τα τεστ έπρεπε να γίνονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα.

Τι ισχύει μετά την «αλλαγή πλεύσης» της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιποί εργαζόμενοι στα σχολεία θα προσέρχονται με ένα self test, στην αρχή της εβδομάδας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο. Οι υπόχρεοι και δικαιούχοι των self test οφείλουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν τη χρησιμότητα των διπλών self test προκειμένου να πείσουν ότι τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια. Ωστόσο, μόλις μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα του συνόλου των σχολικών μονάδων και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι αρκεί ένα self test την εβδομάδα για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Χωρίς self test μαθητές και ωρομίσθιοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

mathitis sxoleio self test

Σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε το alfavita.grεγκύκλιος που εστάλη, το βράδυ της Κυριακής (!), στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οι μαθητές από σήμερα και για μία εβδομάδα, θα προσέρχονται στα σχολεία χωρίς self test αφού αδυνατούν να τα παραλάβουν δωρεάν.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχολεία, στα οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπόν προσωπικό όφειλαν να προσέλθουν, σήμερα, στις σχολικές μονάδες με αρνητικό αποτέλεσμα self test, το οποίο είχαν διεξάγει το πολύ πριν ένα 24ωρο, οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) θα παρακολουθήσουν μαθήματα χωρίς έστω και το μίνιμουμ της προστασίας που προσφέρουν τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. 

Και αυτό, διότι οι ΑΜΚΑ τους δεν είναι καταχωρισμένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα, μη επιτρέποντάς τους τη δωρεάν προμήθεια του ενός self test. Όπως καταγγέλλεται στο alfavita, μέχρι και το Σάββατο όσοι μαθητές επιχείρησαν να προμηθευτούν τα τεστ, δεν τα κατάφεραν.

Λίγο αργότερα το δημοσίευμα του alfavita.gr επιβεβαιώθηκε απόλυτα, καθώς σε απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αναγράφεται ότι ναι μεν ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην εκπαιδευτική ή εργαστηριακή δομή ή τον φορέα διενέργειας της πρακτικής άσκησης, αλλά «κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας για την εβδομάδα από 17 έως 23 Μαΐου 2021, ο διαγνωστικός έλεγχος δύναται να διενεργηθεί εντός του χρονικού διαστήματος από 17 έως 23 Μαΐου 2021», που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να περάσει ακόμα και όλη η εβδομάδα χωρίς έλεγχο...

Self test και για την εξεταστική στα ΑΕΙ

Παράλληλα, ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως) στα Πανεπιστήμια θα αποφασίζεται από το εκάστοτε τμήμα/σχολή, με τη διενέργεια self-test σε φοιτητές και καθηγητές εφόσον αποφασιστεί η διά ζώσης διαδικασία.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι επανεκκινούν τα εργαστηριακά μαθήματα στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/5/2021, με self-test μία φορά την εβδομάδα, ενώ δίνεται και η δυνατότητα διενέργειας πρακτικής άσκησης με φυσική παρουσία για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των Πολυτεχνικών σχολών, πάλι με self-test μία φορά την εβδομάδα.

Δύο self test στα σχολεία η απόφαση της Επιτροπής

Σημειώνεται τέλος ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αποκάλυψε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο self tests την εβδομάδα στα σχολεία, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα γίνεται ένα.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ: Ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης 9.948 αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ
Οι εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. διενεργήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΕΟΠΠΕΠ: Ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης 9.948 αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ
sxoleia kleista 2022 koronoios
Βόλος: Στο αυτόφωρο αρνήτρια-μητέρα - Για 1,5 χρόνο δεν έστελνε το παιδί της σχολείο
Στο Αυτόφωρο πρόκειται να οδηγηθεί 33χρονη μητέρα, στο Βόλο, που δεν έστελνε το παιδί της σχολείο επί 1,5 χρόνο
Βόλος: Στο αυτόφωρο αρνήτρια-μητέρα - Για 1,5 χρόνο δεν έστελνε το παιδί της σχολείο
πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 1 Οκτωβρίου 2021, διαδηλωτές ΟΛΜΕ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη και στη Χίο - Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ
ΑΔΕΔΥ Χίου: Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας , τους φορείς , όλους και όλες να μετέχουν δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο...
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη και στη Χίο - Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ
ΑΠΘ: Διεθνής διάκριση για φοιτήτρια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας του ΙΕΕΕ
Διεθνής διάκριση για φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας...
ΑΠΘ: Διεθνής διάκριση για φοιτήτρια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας του ΙΕΕΕ