Άνοιγμα σχολείων - Πανελλήνιες 2021: Όλες οι ημερομηνίες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME
Οι οριστικές ημερομηνίες για άνοιγμα σχολείων, πανελλαδικές εξετάσεις και παράταση σχολικής χρονιάς - Ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ επιβεβαίωσε τις οριστικές ημερομηνίες των πανελλαδικών εξετάσεων και της παράτασης της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, σε συνέντευξή της το βράδυ της ίδιας ημέρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχολικές μονάδες να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου και στον τρόπο λειτουργίας Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Άνοιγμα σχολείων με self tests για όλους 

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο συνολικό άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι η επάνοδος των μικρότερων μαθητών θα γίνει όπως ακριβώς και των μαθητών στα Λύκεια: δηλαδή με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), τα οποία προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, δύο φορές την εβδομάδα.

Ημερομηνίες πανελλαδικών εξετάσεων και παράτασης σχολικού έτους

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε παράλληλα τις οριστικές ημερομηνίες για τις πανελλήνιες και την παράταση του σχολικού έτους.

Πιο αναλυτικά: 

Οι πανελλαδικές ξεκινούν:

- Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια

- Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Η παράταση του σχολικού έτους έχει ως εξής:

- Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

- Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις για μία ακόμα χρονιά

Αναφερόμενη στις ενδοσχολικές εξετάσεις, η υπουργός είπε ότι σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δεν θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και ότι η βαθμολογία των μαθητών θα προκύψει κατόπιν υπολογισμού του μέσου όρου των βαθμών του Α’ και Β’ τετραμήνου.

«Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κα Κεραμέως.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο

foto-sxoleia-mathites

Επιπλέον, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το βράδυ της Πέμπτης, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα το Σεπτέμβριο.

«Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα» επισήμανε η κα Κεραμέως, αναφέροντας ότι ο λόγος που τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα είναι για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Ανυποχώρητη η Κεραμέως

Η κα Κεραμέως, παρόλο που «υποχώρησε» στο ζήτημα της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων, δεν πράττει το ίδιο αναφορικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η υπουργός, κατά τις ανακοινώσεις το πρωί της Πέμπτης, υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του μέτρου, από φέτος, παραγνωρίζοντας τις συνθήκες της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε δύο μήνες περίπου.

«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι απαραίτητη για τρεις λόγους», είπε και συνέχισε: «Πρώτον, όσο επιτρέπουμε σαν Πολιτεία να εγγράφονται στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 ή 2 ή 3 στα 20, κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους φοιτητές, δημιουργώντας τους φρούδες ελπίδες γιατί οι πιθανότητες να αποφοιτήσουν είναι ελάχιστες. Δικό μας μέλημα είναι να δώσουμε διεξόδους στους νέους μας γι’ αυτό παράλληλα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ισχύσει από φέτος και το διπλό μηχανογραφικό για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ. Δεύτερον κοροϊδεύουμε τους συμφοιτητές τους οι οποίοι πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να φοιτήσουν στα πανεπιστήμιο και τρίτον κοροϊδεύουμε τους Έλληνες φορολογούμενους».

Επισήμανε δε ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν επηρεάζεις σε τίποτα την προετοιμασία των φετινών υποψηφίων.

Κεραμέως: Χωρίς self-test κίνδυνος μετάδοσης σε χιλιάδες ανθρώπους

Η Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνέντευξή της το βράδυ της Πέμπτης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα self-tests.

«Τα self-test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο γι’ αυτό που είναι… Μας βοηθάει να εντοπίσουμε νωρίτερα ανθρώπους οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί. Ήδη στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των self-test βρέθηκαν 600 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν, δεν είχαν την υπόνοια ότι είναι φορείς του ιού, συνεπώς κυκλοφορούσαν και θα είχαν βρεθεί στις τάξεις, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους» επισήμανε η υπουργός Παιδείας. Άρα, συνέχισε, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο συνδυαζόμενο με τον εμβολιασμό μας βοηθάει να ανοίγουμε ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες. 

«Έχουμε παραπάνω από 1% των τμημάτων της χώρας τα οποία είναι κλειστά. Όταν ένα κρούσμα επιβεβαιώνεται ως θετικό κλείνει όλο το τμήμα. Έχουμε πάνω από 2% των σχολείων της χώρας τα οποία επίσης είναι κλειστά, βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μέτρων των self-tests αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha, επίσης την Πέμπτη, λέγοντας ότι είναι ένα μέτρο που δούλεψε πάρα πολύ καλά στα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες