golearn-engl_970-250
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου - Χωρίς ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις η σχολική χρονιά - Στις 14 Ιουνίου οι πανελλήνιες

Επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το ρεπορτάζ του alfavita, που από μέρες τώρα μετέδιδε ότι η παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου, κλειδώνει για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, οι μαθητές των οποίων μάλιστα, δεν θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις.

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η επαναλειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων (Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) πέραν των Λυκείων που λειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες, η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο νωρίτερα, επιβεβαίωσε το συνολικό άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επάνοδος των μικρότερων μαθητών θα γίνει με τους ίδιους όρους με όπως ακριβώς στους μαθητές των Λυκείων: δηλαδή με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests), τα οποία προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, δύο φορές την εβδομάδα.

Ούτε φέτος θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Για το θέμα των ενδοσχολικών εξετάσεων, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, να μην διεξαχθούν φέτος λόγω της επί μακρόν απουσίας των μαθητών από τα σχολεία και δεδομένων των προβλημάτων της τηλεκπαίδευσης σε ό,τι έχει να κάνει με την ουσιαστική εμπέδωση της ύλης, η υπουργός είπε ότι σύμφωνα με σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δεν θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και ότι η βαθμολογία των μαθητών θα προκύψει κατόπιν υπολογισμού του μέσου όρου των βαθμών του Α’ και Β’ τετραμήνου.

Παράταση σχολικού έτους και οριστικές ημερομηνίες Πανελλαδικών

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους:

  • Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
  • Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

και έδωσε και τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων:

  • Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια
  • Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Εμμένει στην εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Η υπουργός, έχοντας «υποχωρήσει» πρακτικά στο ζήτημα της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων, δεν θέλησε να δείξει ότι κάνει πίσω και σε μία ακόμη νομοθετική της ρύθμιση, αυτή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η υπουργός υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του μέτρου, από φέτος, παραγνωρίζοντας τις συνθήκες της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε δύο μήνες περίπου.
«Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι απαραίτητη για τρεις λόγους», είπε η Ν. Κεραμέως. «Πρώτον, όσο επιτρέπουμε σαν Πολιτεία να εγγράφονται στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 ή 2 ή 3 στα 20, κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους φοιτητές, δημιουργώντας τους φρούδες ελπίδες γιατί οι πιθανότητες να αποφοιτήσουν είναι ελάχιστες. Δικό μας μέλημα είναι να δώσουμε διεξόδους στους νέους μας γι’ αυτό παράλληλα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ισχύσει από φέτος και το διπλό μηχανογραφικό για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ. Δεύτερον κοροϊδεύουμε τους συμφοιτητές τους οι οποίοι πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να φοιτήσουν στα πανεπιστήμιο και τρίτον κοροϊδεύουμε τους Έλληνες φορολογούμενους» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν επηρεάζεις σε τίποτα την προετοιμασία των φετινών υποψηφίων.

Σε ερώτηση σχετικά με την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων είπε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή των ειδικών αλλά δεν υπάρχει ακόμη σχετική εισήγηση.

Ουδέν νεότερο για την τριτοβάθμια

Για τα ζητήματα που άπτονται της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως δηλαδή η πιθανή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, η διεξαγωγή της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου κ.α., παρέπεμψε τις σχετικές ανακοινώσεις γύρω στα μέσα Μαΐου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κατατακτήριες θα γίνουν μετά τις 20 Μαΐου.

Στοιχεία για self tests, εμβολιασμούς εκπαιδευτικών και voucher 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η υπουργός Παιδείας, έδωσε και ορισμένα στοιχεία σχετικά με τα self tests, τους εμβολιασμούς και τα voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός λοιπόν:

  • Περισσότεροι από 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις.
  • Μέχρι χθες είχαν καταχωριστεί 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις self test απ’ όλες τις πληθυσμιακές ομάδες από τα οποία έχουν προκύψει 1.753 θετικά αποτελέσματα.
  • Έχουν εγκριθεί 367.868 αιτήσεις για το voucher των 200 ευρώ και περισσότερες από 70.000 επιταγές έχουν ήδη εξαργυρωθεί σε καταστήματα
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία σε ενδεχόμενο εκλογών;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
«Τελικά το να είσαι αυτιστικός στην Ελλάδα είναι όμοιο με το να έχεις λέπρα. Τελικά όλοι αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα μέχρι το αυτιστικό να μας...
Στο πάρτι του γιου μου ήρθαν μόνο δύο παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς
Pyrkagia fotia
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό
Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικ;o Σώμα και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Κυριακή - Αυξημένες...
Πυρκαγιές: Συναγερμός για την Κυριακή - Περιπολίες από πυροσβεστική, αστυνομιία και στρατό