Με τα σχολεία να είναι κλειστά για 6 μήνες , δεν είναι δυνατό να δεχτούμε το αφήγημα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίχθηκε κανονικά με κλειστά σχολεία και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες εισαγωγής στα ΑΕΙ και οι προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις κανονικά σχολιάζουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών σχολιάζουν το γεγονός πως μετά από έξι μήνες με κλειστά σχολεία η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιμένουν στη μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ και «σκέφτονται αν θα γίνουν προαγωγικές» στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Όχι δεν είναι απλό θράσος. Όχι δεν είναι κυβερνητικό λάθος. Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της βάσης εισαγωγής και της μείωσης εισακτέων αλλά και η συνεχής παράταση της συζήτησης γύρω από τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις (όπου, όπως διαρρέεται «εξετάζονται τρία σενάρια») και την συνακόλουθη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, αποτελούν δείγμα της μανίας της να προχωρήσει αποφασιστικά την επίθεσή της στα παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΑΚΕ.

Και συνεχίζουν σημειώνονται πως «ο θίασος παίζει το έργο «όλα πήγαν καλά στην τηλε-εκπαίδευση». Έξι μήνες κλειστά σχολεία, έξι μήνες όπου ούτε οι πιο βαθιές συστημικές φωνές δεν μπορούν να κρύψουν τη διαλυτική κατάσταση που επέφερε η τηλε-«εκπαίδευση» στους μαθητές». 

Ο υφυπουργός ΥΠΑΙΘ δήλωσε ότι στην τηλεκπαίδευση είναι «σαν να μιλάς σε τοίχο».

Η απόλυτα συστημική «Καθημερινή» βασιζόμενη σε έρευνα αντίστοιχης βρετανικής αποδεικνύει ότι «η τηλεκπαίδευση βλάπτει τη μελέτη». Η ίδια εφημερίδα παραδέχεται ότι έρευνά του ΑΠΘ δείχνει ότι 3 στους 4 μαθητές «δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα». Και ότι κυριαρχούσαν το άγχος, η ψυχική εξάντληση, η ρουτίνα, η θλίψη.

Ενώ η Deutsche Welle σε άρθρο της παραδέχεται ότι «Η Γερμανία εγκαταλείπει τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Η επί εβδομάδες εξ αποστάσεως διδασκαλία επιδεινώνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δηλώνουν πως «βέβαια όλα αυτά τα ζήσαμε και τα ζούμε οι εκπαιδευτικοί. Τα ξέρουμε από πρώτο χέρι. Έχει όμως ενδιαφέρον ότι αυτή την πραγματικότητα που βοά, δύσκολα μπορούν να την κρύψουν… Και αν μπορεί ακόμα να πουλάει η υπουργική ομάδα το παραμύθι ότι όλα πήγαν καλά, ήταν γιατί σε όλη αυτή την επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης» είχαν την πρόθυμη βοήθεια από τη συνδικαλιστική ηγεσία της συμμόρφωσης και της ήττας».

«Δεν είναι αργά!» σημειώνουν οι ΑΚΕ και συνεχίζουν λέγοντας πως «εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών. Για να μην περάσει το η εξεταστική σφαγή της Τράπεζας Θεμάτων, της βάσης εισαγωγής και της μείωσης εισακτέων». 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ζητούν:

  • Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Προαγωγή – απολυτήριο όλων των μαθητών χωρίς εξετάσεις. Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά.
  • Μείωση της ύλης των πανελλαδικών – ανατροπή της μείωσης εισακτέων  – γενναία αύξησή τους – κατάργηση της βάσης εισαγωγής.
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη - ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με και για τους μαθητές μας: Να προαχθούν όλες και όλοι χωρίς εξετάσεις – να καταργηθεί η βάση εισαγωγής και η μείωση εισακτέων – γενναία αύξησή τους», καταλήγουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γερμανια
Γερμανία: Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος
Πρίγκιπας, βουλευτές και δικαστές στους υπόπτους για την προετοιμασία πραξικοπήματος στη Γερμανία - Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις μελών των «Πολιτών...
Γερμανία: Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος