Εκπαιδευτικοί: Ακόμα «σκέφτονται» αν θα γίνουν προαγωγικές;
Με τα σχολεία να είναι κλειστά για 6 μήνες , δεν είναι δυνατό να δεχτούμε το αφήγημα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίχθηκε κανονικά με κλειστά σχολεία και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες εισαγωγής στα ΑΕΙ και οι προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις κανονικά σχολιάζουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών σχολιάζουν το γεγονός πως μετά από έξι μήνες με κλειστά σχολεία η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιμένουν στη μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ και «σκέφτονται αν θα γίνουν προαγωγικές» στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Όχι δεν είναι απλό θράσος. Όχι δεν είναι κυβερνητικό λάθος. Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της βάσης εισαγωγής και της μείωσης εισακτέων αλλά και η συνεχής παράταση της συζήτησης γύρω από τις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις (όπου, όπως διαρρέεται «εξετάζονται τρία σενάρια») και την συνακόλουθη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, αποτελούν δείγμα της μανίας της να προχωρήσει αποφασιστικά την επίθεσή της στα παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΑΚΕ.

Και συνεχίζουν σημειώνονται πως «ο θίασος παίζει το έργο «όλα πήγαν καλά στην τηλε-εκπαίδευση». Έξι μήνες κλειστά σχολεία, έξι μήνες όπου ούτε οι πιο βαθιές συστημικές φωνές δεν μπορούν να κρύψουν τη διαλυτική κατάσταση που επέφερε η τηλε-«εκπαίδευση» στους μαθητές». 

Ο υφυπουργός ΥΠΑΙΘ δήλωσε ότι στην τηλεκπαίδευση είναι «σαν να μιλάς σε τοίχο».

Η απόλυτα συστημική «Καθημερινή» βασιζόμενη σε έρευνα αντίστοιχης βρετανικής αποδεικνύει ότι «η τηλεκπαίδευση βλάπτει τη μελέτη». Η ίδια εφημερίδα παραδέχεται ότι έρευνά του ΑΠΘ δείχνει ότι 3 στους 4 μαθητές «δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα». Και ότι κυριαρχούσαν το άγχος, η ψυχική εξάντληση, η ρουτίνα, η θλίψη.

Ενώ η Deutsche Welle σε άρθρο της παραδέχεται ότι «Η Γερμανία εγκαταλείπει τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Η επί εβδομάδες εξ αποστάσεως διδασκαλία επιδεινώνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δηλώνουν πως «βέβαια όλα αυτά τα ζήσαμε και τα ζούμε οι εκπαιδευτικοί. Τα ξέρουμε από πρώτο χέρι. Έχει όμως ενδιαφέρον ότι αυτή την πραγματικότητα που βοά, δύσκολα μπορούν να την κρύψουν… Και αν μπορεί ακόμα να πουλάει η υπουργική ομάδα το παραμύθι ότι όλα πήγαν καλά, ήταν γιατί σε όλη αυτή την επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης» είχαν την πρόθυμη βοήθεια από τη συνδικαλιστική ηγεσία της συμμόρφωσης και της ήττας».

«Δεν είναι αργά!» σημειώνουν οι ΑΚΕ και συνεχίζουν λέγοντας πως «εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών. Για να μην περάσει το η εξεταστική σφαγή της Τράπεζας Θεμάτων, της βάσης εισαγωγής και της μείωσης εισακτέων». 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ζητούν:

  • Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Προαγωγή – απολυτήριο όλων των μαθητών χωρίς εξετάσεις. Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά.
  • Μείωση της ύλης των πανελλαδικών – ανατροπή της μείωσης εισακτέων  – γενναία αύξησή τους – κατάργηση της βάσης εισαγωγής.
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη - ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.

«Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με και για τους μαθητές μας: Να προαχθούν όλες και όλοι χωρίς εξετάσεις – να καταργηθεί η βάση εισαγωγής και η μείωση εισακτέων – γενναία αύξησή τους», καταλήγουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - έκθεση: Ντρέπονται (;) να πουν ονόματα «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Παλαιότερα θέματα και λύσεις στη Φυσική
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Οι λύσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης
Ο 25χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της οικογένειας και παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο, έχοντας ζητήσει προθεσμία για να...
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης