ΕΜΠ: Μαζική συμμετοχή σε εκδήλωση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Εκδήλωση για μη εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ - Μαζική η συμμετοχή των φοιτητών

Mαζική ήταν η παρουσία φοιτητών στην εκδήλωσε που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου.

Κατόπιν συντονισμού συλλογικών φορέων του ΕΜΠ (Φοιτητικοί Σύλλογοι, σύλλογοι ΔΕ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικοί κλπ) οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, χθες, εκδήλωση με μαζική συμμετοχή, δίνοντας έτσι ξανά το στίγμα ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή της εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τοποθέτηση των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων εντός των Πανεπιστημίων μέσα στον Απρίλιο.

Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ανέκρουσε πρύμναν παραπέμποντας την εφαρμογή του μέτρου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

«Μεγάλη νίκη» χαρακτηρίζουν οι φοιτητές από την πλευρά τους την αναδίπλωση του υπουργείου.

Ανακοίνωση Συλλογικών Φορέων ΕΜΠ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠ! ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Σήμερα, Παρασκευή 9/4 πραγματοποιήθηκε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εργαζομένων στον αποκλεισμό της πολυτεχνειούπολης. Για ακόμα μια εβδομάδα όλοι οι σύλλογοι του ΕΜΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές, διαγραφές, πειθαρχικά, για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την Πέμπτη 8/4 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των Φ.Σ του ΕΜΠ στην Πρυτανεία , απαιτώντας να μην πατήσει το πόδι της η αστυνομία στο ίδρυμα και να επιστρέψουμε στις σχολές μας, καθώς και τη μη εφαρμογή του νόμου  Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Ο Πρύτανης του ΕΜΠ απείλησε ότι θα πραγματοποιήσει εισαγγελική παρέμβαση και θα καλέσει την αστυνομία, μια εβδομάδα πριν την είσοδο της ΟΠΠΙ στα ιδρύματα. Ο πρύτανης Μπουντουβής δεν έχασε την ευκαιρία και απείλησε να δώσει το πράσινο φως να επέμβουν τα ΜΑΤ στο ΕΜΠ και να εφαρμόσει το νόμο, παρακάμπτοντας όλες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των υπολοίπων συλλογικών φορέων που υπάρχουν τόσο καιρό στο ίδρυμα με τις κινητοποιήσεις και τους συντονισμούς των συλλογικών φορέων του ιδρύματος.  Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά απάντησαν στην προσπάθεια της πρυτανείας να βάλει την αστυνομία στο Ίδρυμα και υπερασπίστηκαν το άσυλο.

Να μην τολμήσει ο Πρύτανης να φέρει αστυνομία στις σχολές μας! Να μην παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης και να μη δώσει κανένα άλλοθι με τη στάση του για την είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ! Οι φοιτητές δεν είμαστε εγκληματίες! Τα αιτήματα μας είναι δίκαια. Απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας!

Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! Να μην τολμήσει να υλοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση και το Χρυσοχοΐδη αυτό το νόμο. Θα μας βρουν απέναντι τους! Η μάχη απέναντι στο νόμο θα πάει μέχρι τέλους, θα είμαστε νικητές.

Αποφασίζουμε:

-Πολύμορφες δραστηριότητες στην πολυτεχνειούπολη το Σαββατοκύριακο 10-11/4.

-Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εργαζομένων στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Δευτέρα 12/4 στις 11:00. Στέλνουμε μαζικό μήνυμα οι φοιτητές ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

-Αποκλεισμός Πολυτεχνειούπολης την Τρίτη 13/4, πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο νόμο έκτρωμα..

-Αποκλεισμός του κάτω πολυτεχνείου και διοργάνωση εκδήλωσης των συλλόγων την Παρασκευή 16/4 στις 10.00 στο Κάτω Πολυτεχνείο.

-Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στη 13:00 στα προπύλαια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ91), Εικαστικών (ΠΕ08) και Μουσικής (ΠΕ79) που φέτος εργάζονται στο νομό Μεσσηνίας προς το...
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών
O 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας...
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών