Νέο επιτελικό μπάχαλο (;) με Διεύθυνση Εκπαίδευσης να "χρεώνει" με απουσίες όσους μαθητές συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν πήγαν στα δια ζώσης μαθήματα!

Απίστευτο κι Ελληνικό:

Ενώ το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι και σε αυτό το άνοιγμα των σχολείων (Λυκείων) εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν, μαθητές στην ανατολική Αττική που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων, παίρνουν από την περασμένη Δευτέρα απουσίες, επειδή η Διεύθυνση Εκπαίδευσης εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι δεν ισχύει πλέον τέτοια πρόβλεψη!

To alfavita.gr αποκαλύπτει νέο "επιτελικό μπάχαλο" που έχει προκύψει τουλάχιστον σε μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αν συμβαίνει και σε άλλες θα το δούμε.

Σε επιστολή που απέστειλε χτες προς τους γονείς  Λυκείου βορειοανατολικού προαστείου Αττικής η διευθύντρια του Λυκείου, τους ενημερώνει ότι τα παιδιά τους, ακόμα κι αν συνοικούν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είναι υποχρεωμένα να πάνε για μάθημα και βάζει απουσίες σε όσα παιδιά δεν πηγαίνουν

"Οι μαθητές που παραμένουν στο σπίτι παίρνουν κανονικά απουσίες"

Όπως λέει alfavita.gr  μητέρα μαθητών του εν λόγω Λυκείου (τα στοιχεία της στη διάθεσή μας) τα παιδιά της δεν πήγαν τη Δευτέρα στο σχολείο καθώς εντάσσονται σε αυτή την περίπτωση και η οικογένεια, όπως και πέρυσι, ήταν σίγουρη ότι τα παιδιά δε θα λάβουν απουσίες.

Όμως η Διευθύντρια του σχολείου τους ενημέρωσε ότι οι απουσίες χρεώνονται κανονικά  επειδή...δεν ισχύει πλέον η πρόβλεψη για παραμονή στο σπίτι μαθητών που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων, αλλά μόνο για όσους μαθητές ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες!

Συγκεκριμένα, το mail της Διευθύντριας προς τους γονείς του Λυκείου, αναφέρει:

"Αγαπητοί γονείς,

Μετά από σχετικά ερωτήματα περί ευπαθών ομάδων και ευνοϊκών διατάξεων για τους μαθητές, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής στην οποία διαβιβάσαμε τα ερωτήματα αυτά, μας απάντησε ότι οι ευπαθείς ομάδες αφορούν τους ίδιους τους μαθητές και όχι τους συνοικούντες με αυτούς. Επομένως, οι μαθητές που παραμένουν στο σπίτι παίρνουν κανονικά τις απουσίες τους"

1.jpg

Πολλοί γονείς, όπως είναι επόμενο, έμειναν εμβρόντητοι με αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας, μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε 15 ερωταπαντήσεις για την επανέναρξη λειτουργίας των Λυκείων.

Στην τελευταία ερώτηση, διαβάζουμε:

15) Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με φυσική παρουσία;

Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Αντίδραση με δικηγόρο

Οι γονείς αντέδρασαν άμεσα και χθες το απόγευμα η Διευθύντρια του σχολείου έλαβε το ακόλουθο μέιλ από δικηγόρο μιας οικογένειας:

"Αναφορικά με ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστείλατε στην εντολέα μου κ. ..., με θέμα το θέμα και της παρούσας αλληλογραφίας, σάς διαβιβάζω - κατ΄αρχήν τα κάτωθι - καθώς η εντολέας μου επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

1) Σάς παραπέμπουμε στο υπό 15 στοιχείο του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου στο οποίο γίνεται αναφορά στο θέμα που απασχολεί την εντολέα μου:

"15) Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με φυσική παρουσία;

Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν."

Στην δική σας αλληλογραφία δεν επισυνάπτεται κανένα επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει άλλη- διαφορετική ενημέρωση από αυτήν την επίσημη ενημέρωση (όπως ανωτέρω) που περιέχεται στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας στο τμήμα των Δελτίων Τύπου

2) Έχετε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της εντολέως μου ή συγκατάθεσή της συμπεριλάβει το όνομά της σε λίστα αποδεκτών με επίσης εμφανή ονόματα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, από τον συνολικό αριθμό των οποίων διαφαίνεται πως ανήκουν σε οικογένειες με ή σε αυτό το ίδιο το μέλος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, διαρρέοντας έτσι ευαίσθητη πληροφορία που αφορά στο πρόσωπό της σε τρίτα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση από την διατύπωση του μηνύματός σας προκύπτει πως οι αποδέκτες έθεσαν "σχετικά ερωτήματα περί ευπαθών ομάδων και ευνοϊκών (;) διατάξεων για τους μαθητές" (sic).

3) Σε κάθε περίπτωση διαβιβάσατε την απάντηση που λάβατε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής χωρίς να επισυνάπτεται στο μήνυμά σας, ως οφείλατε καθώς είχατε τη σχετική υποχρέωση να ενημερώσετε κι εσείς με τη σειρά σας, κάποιο σχετικό επίσημο έγγραφο με αυτή τη Διεύθυνση ως συντάκτη. Το δε ΦΕΚ που επισυνάψατε στο μήνυμά σας, ουδόλως σχετίζεται με το ερώτημα που ετέθη από την εντολέα μου η οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκε πως ανήκει σε ευπαθή ομάδα, γεγονός εξάλλου το οποίο βεβαιώνεται σε κάθε περίπτωση από ιατρό. Το ερώτημα είναι και παραμένει ποια είναι η πρόβλεψη για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

4) Τέλος, στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστείλατε δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε καν κάποια επιφύλαξη σχετικά με το αν έχει εκδοθεί ή έστω πρόκειται να εκδοθεί απόφαση που να ρυθμίζει το ζήτημα των απουσιών των ως άνω μαθητών όπως συνέβη και με το επισυνάπτομενο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η Απόφαση με αριθμ. Φ.7/ΦΜ/63728/ΓΔ4 της Υφυπουργού Παιδείας, η οποία δεν φαίνεται να έχει καταργηθεί με νεότερη όπως εξάλλου διαφαίνεται και από το ως άνω υπό 15 στοιχείο.

Τι ισχύει τελικά;

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το ερώτημα δε μπορεί να είναι άλλο από το "τι ισχύει τελικά; "

Εάν η διευθύντρια του Λυκείου έχει ρωτήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έλαβε αυτή την απάντηση, τότε είτε το Υπουργείο Παιδείας άλλα είπε κι άλλα κάνει προκαλώντας νέα βάσανα στις οικογένειες με άτομα ευπαθών ομάδων, είτε η Διεύθυνση δεν γνωρίζει τι ισχύει και απαντάει "ό,τι νάναι" για να πιέσει (;!) τους μαθητές να πάνε στο σχολείο. Ακατανόητα και τα δύο.

Σε κάθε περίπτωση οι αναστατωμένοι γονείς στην Αν.Αττική  περιμένουν τις απαντήσεις που οφείλουν οι αρμόδιοι, καθώς οι μαθητές αυτής της κατηγορίας έχουν εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση για την οποία καμιά ευθύνη δεν έχουν -και οι απουσίες συνεχίζουν να καταγράφονται. Το alfavita.gr θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

plimmira_sxoleio.jpg
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
«Στα κοντέινερ στα οποία η δημοτικη αρχη Μπακογιαννη τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία της πρωτευουσας, αντί να «στολίζουν», πλημμυρίζουν»
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
panelladikes_4.jpg
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι εισακτέοι
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής