Ηράκλειο: Γονέας κατήγγειλε δασκάλα για ...«αντεθνικό» μάθημα!
«Αγανακτισμένη» γονέας κατήγγειλε εκπαιδευτικό διότι έκρινε το μάθημά της ως δήθεν «αντεθνικό» - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στα αντιδραστικά φαινόμενα του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας εκφράζει το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με αφορμή την καταγγελία μητέρας,  η οποία κατήγγειλε εκπαιδευτικό επειδή έκρινε το μάθημά της ως «αντεθνικό».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η συγκεκριμένη μητέρα προχώρησε σε σχετική καταγγελία προς το σχολείο κρίνοντας ότι το μάθημα της εκπαιδευτικού, μέσω webex, ήταν «αντεθνικό»(!) επειδή δεν ήταν εθνικιστικό, σοβινιστικό και ρατσιστικό». 

Εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή του στη θιγόμενη εκπαιδευτικό, η τοπική ΕΛΜΕ δηλώνει στους «κήρυκες του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους» ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα προασπίζεται τις δημοκρατικές αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και εκτός τάξης και ότι «κατά την άσκηση αυτού του παιδαγωγικού, μορφωτικού και κοινωνικού έργου της, δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Με αφορμή την έγγραφη «καταγγελία» συναδέλφου σε σχολείο του νομού μας από «αγανακτισμένη» μητέρα που «έκρινε» το μάθημα της συναδέλφου, μέσω webex, ως δήθεν «αντεθνικό»(!), επειδή δεν ήταν εθνικιστικό, σοβινιστικό και ρατσιστικό, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στα αντιδραστικά φαινόμενα του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας.

Εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στη θιγόμενη συνάδελφο, που έγινε αποδέκτης μιας αβάσιμης, υποτιμητικής -για το έργο και τη στάση της-καταγγελίας και χαιρετίζει τη δημοκρατική στάση του συλλόγου διδασκόντων που αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη εμπαθή, σοβινιστική συμπεριφορά, με δεοντολογικό τρόπο

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει στους κήρυκες του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους ότι η εκπαιδευτική κοινότητα, τοπικά και πανελλαδικά, σε άρρηκτη σχέση και συμμαχία με το μαθητικό και γονεϊκό κίνημα, θα προασπίζεται τις δημοκρατικές αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και εκτός τάξης και ότι, κατά την άσκηση αυτού του παιδαγωγικού, μορφωτικού και κοινωνικού έργου της, δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια