foitites antiratsismos
«Έλληνες και μετανάστες, φοιτητές και εργάτες ενωμένοι - Τσακίζουμε τον ρατσισμό», αναγράφεται στο γκράφιτι που δημιούργησαν ο Σύλλογος Εστίας μαζί με φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Γκράφιτι με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού δημιούργησαν ο Σύλλογος Εστίας μαζί με φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το σύνθημα αναφέρει: «Έλληνες και μετανάστες, φοιτητές και εργάτες ενωμένοι - Τσακίζουμε τον ρατσισμό - 21 Μάρτη, ημέρα ενάντια στον ρατσισμό».

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το σύστημα που τις γεννά και τις θρέφει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των διακρίσεων. Μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες που εργάζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας εκτεθειμένοι στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, παλεύουμε για τη διεκδίκηση της υγείας και των δικαιωμάτων μας», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους.

Ανήρτησαν μάλιστα και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει πως δημιουργήθηκε το γκράφιτι.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη) ο σύλλογος εστίας μαζί με φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισαν να ομορφύνουν και να ζωντανέψουν τον χώρο τους δημιουργώντας ένα γκράφιτι που δείχνει την αλληλεγγύη στη καθημερινότητα και στον αγώνα Ελλήνων και μεταναστών φοιτητών και εργατών.

Η φετινή Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού βρίσκει τους λαούς όλου του κόσμου εκτεθειμένους στον κίνδυνο της πανδημίας και της κρίσης. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία για να μην πληρώσουμε εμείς άλλο την πανδημία και την κρίση θυσιάζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, για να υπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το σύστημα που τις γεννά και τις θρέφει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των διακρίσεων. Μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες που εργάζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας εκτεθειμένοι στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, παλεύουμε για τη διεκδίκηση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Δίνουμε απάντηση στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό που εντείνεται από τα ρατσιστικά εγκλήματα, τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ έως την αστυνομοκρατία και την καταστολή στην ΕΕ και στη χώρα μας σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που αγωνίζεται. Δε θα μας φιμώσουν με τις διώξεις, τις επιθέσεις, την τρομοκρατία και τη συκοφαντία σε βάρος των αγώνων μας.

Παλεύουμε ενάντια στους φονιάδες των λαών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καταδικάζοντας τις κυβερνήσεις που η μία μετά την άλλη μας μπλέκουν στους επικίνδυνα σχέδια τους! Ο λαός και η νεολαία δεν έχουμε να κερδίσουμε παρά μόνο κινδυνεύουμε από την όξυνση των ανταγωνισμών, την αύξηση των κινδύνων, των νέων πολεμικών αναμετρήσεων που πληθαίνουν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο υλοποίησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Αυτό προωθείται με τη στρατιωτική άσκηση Defender Europe 21 για την οποία η κυβέρνηση διαθέτει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το οδικό- σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου. Η «πρόβα πολέμου» που στήνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με ευθύνες της ΕΕ, αξιοποιεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,κύρωσε η κυβέρνηση ΝΔ και τώρα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και επέκτασης. Θέτουν σε κίνδυνο το λαό και τη νεολαία που θα πληρώσει τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησης της χώρας.

Αντιπαλεύουμε τον εγκλωβισμό στη χώρα μας και τη διαβίωση σε άθλιες συνθήκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών – ανάμεσα τους χιλιάδες παιδιά- που τους απαγορεύεται να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους με τη σφραγίδα της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ. Η ενεργός συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, την καθιστούν συνυπεύθυνη για το δράμα των ξεριζωμένων.

Κόντρα στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών, τα πολεμικά σχέδια οι φοιτητές παλεύουμε μαζί με τους λαούς της περιοχής για να ζήσουμε ειρηνικά, με τον κάθε λαό κυρίαρχο στον τόπο του, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους Συλλόγους μας για τα δικαιώματα μας στις σπουδές, την υγεία, για να γίνουμε ξανά φοιτητές.

· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

· Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

· Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς

· Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

· Καμία αλλαγή συνόρων.

· Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

· Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου και μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες τελικού προορισμού τους. Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.

· Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.

· Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου, καμιά δομή πολύμηνου εγκλωβισμού, όπως και να ονομαστεί, σε Αιγαίο και Έβρο. Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά. Οργάνωση διαδικασιών υποβολής ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Στελέχωση των Υπηρεσιών Ασύλου.

· Καθολική πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση χωρίς καμία διάκριση.

· Να απομονωθούν οι φασίστες εγκληματίες παντού. Καμία ανοχή σε ρατσιστικές συμπεριφορές, πρακτικές που αναπαράγονται στο έδαφος της ανισοτιμίας των γυναικών, του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, της διαφορετικής θρησκείας, γλώσσας κλπ.

**Για το βίντεο του γκράφιτι δανειστήκαμε το τραγούδι των Κοινών Θνητών "Του κόσμου οι λαοί" που ...ενόχλησε τις «ευαισθησίες» του ΥouΤube και το απέκλεισε από τις προτεινόμενες λίστες, καθώς αναφέρεται στη φτώχεια, στην παιδική εργασία, στην εκμετάλλευση, στο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και στη δυνατότητα που έχουν οι λαοί να χαράξουν «αντίθετη πορεία στο γρανάζι» για να «έρθει εκείνη η στιγμή όπου αλλάζουν οι καιροί»

foitites antiratsismos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kallitexnika_sxoleia
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»
«Να συσταθεί κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για του καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου», ζητούν οι γονείς του Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου...
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»
Βουλή
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών
Στην ερώτησή τους αναφέρονται στην τρίμηνη άδεια με αποδοχές σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποκτούν 3ο, 4ο ή...
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών