syrigos kerameos
Η υπουργός που έχει πάρει «άριστα» στα μαθήματα αυταρχισμού σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αφού είναι η μοναδική που εισάγει και συνυπογράφει νομοσχέδια με τον υπουργό της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, βαφτίζει την καταστολή και την αστυνομοκρατία «ομαλότητα»!

«Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο ΑΠΘ», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η υπουργός που έχει πάρει «άριστα» στα μαθήματα αυταρχισμού σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αφού είναι η μοναδική υπουργός παιδείας σε όλο τον κόσμο που εν μέσω πανδημίας θέσπισε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και η μοναδική που εισάγει και συνυπογράφει νομοσχέδια με τον υπουργό της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, βαφτίζει την καταστολή και την αστυνομοκρατία «ομαλότητα»!

Η βίαιη εκκένωση

Θεσσαλονίκη: Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Προσαγωγές φοιτητών

Σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση οργάνωσαν την εκκένωση της Πρυτανείας, παρόλο που οι φοιτητές από χθες είχαν δημόσια τοποθετηθεί ότι σήμερα θα λήξουν την κατάληψη και θα αποχωρήσουν με πορεία η οποία και είχε αναγγελθεί για τις 11.00 π.μ.

astynomia2_apth.jpg

Η αστυνομία έστησε άλλη μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των φοιτητών και της κοινωνίας. Από τα χαράματα απέκλεισε το Α.Π.Θ. και δυνάμεις της εισέβαλαν στην Πρυτανεία με συνοδεία ελικόπτερου και ντρόουν. Ξάπλωσαν κάτω τους φοιτητές, τους έδεσαν τα χέρια, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο και προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές οι οποίες ξεπέρασαν τις 40. Οι φοιτητές αντέδρασαν στις βάρβαρες ενέργειες και τη βία και η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άγριο κυνηγητό με τη χρήση χημικών. Την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και σε φοιτητές και καθηγητές που άρχισαν να έρχονται για να καταγγείλουν τη νέα τρομοκρατική ενέργεια της αστυνομίας. Απέκλεισαν δημοσιογράφους και νομικούς για να αποκρύψουν τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το όργιο καταστολής ενάντια στους φοιτητές που μαζικά αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον πρωτοφανή αυταρχισμό της που έχει γενικευτεί  και αποτελεί καθημερινό φαινόμενο με τις προσπάθειες  διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων και τον έλεγχο στις γειτονιές. Οι εικόνες της βαρβαρότητας των ΜΑΤ θα είναι ανεξίτηλο στίγμα που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Με τις συνεχείς επιθέσεις, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις προσπαθούν να εμπεδώσουν κλίμα τρόμου για να ανακόψουν κάθε αντίδραση στην εγκληματική πολιτική τους.

Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει χωρίς να λυγίζει από τον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση. Οι φοιτητές με τα μαζικά συλλαλητήριά τους δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επικρατήσει ο νόμος των ΜΑΤ και της κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο των πανεπιστημίων. 

Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία. 

Γιώργος Κ. Καββαδίας 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εργαζόμενοι Ερευνητικών Κέντρων: «Επιτρέπουν στα τρολ να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν»
«Παραθέτουν ψευδή στοιχεία και συκοφαντίες για πρόσωπα και καταστάσεις»
Εργαζόμενοι Ερευνητικών Κέντρων: «Επιτρέπουν στα τρολ να δημιουργούν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίζουν»
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη»
«Στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν πάνω από 5 αποχωρήσεις»
Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έφυγαν ούτε 3.000 στελέχη»