ΑΠΘ: Μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών στην Πρυτανεία
Συγκέντρωση στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι μετά την «προσπάθεια της αστυνομίας να κινηθεί εναντίον της κατάληψης» - Θα ακολουθήσει πορεία

Συγκέντρωση στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την προσπάθεια της αστυνομίας να κινηθεί εναντίον της κατάληψης. 

Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων είναι έντονη παντού γύρω από το ΑΠΘ, με κλούβες των ΜΑΤ να βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία.

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά την ανακατάληψη της πρυτανείας και τις μαζικότατες φοιτητικές πορείες, όπου η κρατική καταστολή τσακίστηκε απ’ το φοιτητικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα», αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΑΠΘ

Στο μεταξύ, σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις πέντε προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 23χρονου συλληφθέντα αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περί κορονοϊού, όπως επίσης σε καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες.

Νωρίτερα, πριν από τα μεσάνυχτα και ενόψει της επέμβασης της αστυνομίας στο ΑΠΘ, ομάδα φοιτητών επιχείρησε να φτάσει στο πανεπιστημιακό campus. Ωστόσο οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή προέβησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΑΠΘ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών/τριων του Φυσικού ΑΠΘ:

«Το βράδυ της Δευτέρας το κράτος επέλεξε για δεύτερη φορά να κινηθεί εναντίον της κατάληψης της πρυτανείας, στην οποία στηρίζει και συμμετέχει και οι σύλλογός μας μεταξύ άλλων. Η ένστολη συμμορία του Χρυσοχοΐδη αλλά και τους δρόμους στα πέριξ του και ετοιμαζόταν για επιχείρηση εκκένωσης.

Φοιτήτριες/ρε και αλληλέγγυες/οι παρέμειναν στο χώρο για την υπεράσπιση της κατάληψης ενώ στη συνέχεια η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αστυνομοκρατία στους γύρους δρόμους δεν εμπόδισε επιπλέον αλληλέγγυο κόσμο να προσεγγίσει την κατάληψη.

Ενώ έγινε πορεία 150 ατόμων προς τα πανεπιστήμια από την κατειλημμένη σχολή θεάτρου η οποία χτυπήθηκε στην εθνικής αμύνης από τους μπάτσους. Εντέλει, οι μπάτσοι μετά της μαζική υπεράσπιση από τον κόσμο, αποχωρήσαν από το ΑΠΘ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά την ανακατάληψη της πρυτανείας και τις μαζικότατες φοιτητικές πορείες, όπου η κρατική καταστολή τσακίστηκε απ’ το φοιτητικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα.

Προσυγκέντρωση 10:00 πρυτανεία, πορεία 12:00

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ ΙΑ ΠΈΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ

Σύλλογος Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού ΑΠΘ».

ΑΠΘ

Μεταπτυχιακοί φοιτητές: Όλοι στις 10:00 στην Πρυτανεία

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 10:00 απευθύνει και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Με ανακοίνωσή τους ζητούν την απόσυρση του νέου νόμου που μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και την παραίτηση του Πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου.

«Η επίσκεψη του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη μας επεφύλασσε μία έκπληξη. Ο υπουργός ήρθε για να προετοιμάσει την εισβολή στο πανεπιστήμιο», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να παραιτηθεί ο πρύτανης

Σε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών για την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘΝίκου Παπαϊωάννου, προχωρά το Δίκτυο Προοδευτικής Ενότητας Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μέσω ψηφίσματος στο avaaz.org.

«Την Δευτέρα 22/2/2021, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία, με την δικαιολογία φθορές εντός του κτηρίου. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν βάρβαρη, αλλά και ιστορική» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για το διαδικτυακό ψήφισμα.

«Οι ευθύνες είναι βαριές. Το ΑΠΘ χρειάζεται κάθαρση. Για αυτό ζητούμε την παραίτηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, του Πρύτανη των ΜΑΤ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου. Για αυτό στηρίζουμε την Κατάληψη της Πρυτανείας» καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Τοποθέτηση πινακίδας στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή - Μόνο που στο χώρο...
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια