Πανελλήνιες 2021: Μοριοδότηση ζητούν οι σεισμόπληκτοι μαθητές Ελασσόνας
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας στέλνουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας που πλήγηκε από τον σεισμό

Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, διεκδικούν μοριοδότηση στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με αφορμή τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που πλήττουν ακόμη και σήμερα την περιοχή τους.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές στην επιστολή τους, εκτός του ότι οι σχολικές και φροντιστηριακές μονάδες παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη 3 Μαρτίου, οι ίδιοι υποφέρουν και από <<μετατραυματικό στρες>>, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών και σύμφωνα με τους σεισμολόγους το φαινόμενο αυτό βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει.

Οι μαθητές κάνουν έκκληση προς την υπουργό Παιδείας να συμμεριστεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης στην Ελασσόνα και να μεριμνήσει για τη μοριοδότησή τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μπορεί εμείς ακόμα να μην είδαμε τα σπίτια μας να γκρεμίζονται, αλλά υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστούν τα όνειρά μας».

Η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,                                                

Είμαστε μαθητές της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και με αφορμή τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που πλήττουν ακόμη και σήμερα την περιοχή μας , θα θέλαμε να καταθέσουμε το κύριο αίτημά μας: τη μοριοδότηση των φετινών υποψήφιων του Δήμου Ελασσόνας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από αμέτρητες δυσκολίες για όλους μας, και ιδιαίτερα για εμάς, τους μαθητές της Γ’ λυκείου, που αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εισαγωγή μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους, εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με μια ακόμη δοκιμασία, αυτή του σεισμού. Πολυάριθμες κατοικίες καταστράφηκαν, μερικά ή ολικά, αναγκάζοντάς μας να τις εγκαταλείψουμε, με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή ο εγκέλαδος μπορεί να ξαναχτυπήσει την πόρτα μας.

Οι σχολικές και φροντιστηριακές μονάδες παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη 3/3/2021, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η ημερομηνία επαναλειτουργίας τους παραμένει άγνωστη. Εκτός  αυτού, οι εκατοντάδες μετασεισμοί δεν επιτρέπουν να διεξαχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με συνέπεια να χαθούν πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Το σημαντικότερο, όμως, κατάλοιπο των σεισμών, είναι το τραύμα, που <<ράγισε>>  ανεπανόρθωτα την ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία μας. Ως κάτοικοι της Ελασσόνας, μιας πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών, υποφέρουμε από <<μετατραυματικό στρες>>  και ανησυχία για το μέλλον, αφού σύμφωνα με σεισμολόγους, το φαινόμενο αυτό βρίσκεται εν εξελίξει. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την συμπόνια και την θλίψη που νιώθουμε για τους άστεγους συγγενείς και φίλους δυσχεραίνουν την αυτοσυγκέντρωση και την προσήλωση στον στόχο μας.

Εν κατακλείδι, κυρία Υπουργέ σας καλούμε να συμμεριστείτε την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βιώνουμε, και ως άνθρωπος με κοινωνική πανοπλία να μεριμνήσετε για τη μοριοδότησή μας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως, άλλωστε, έχει πράξει και στο παρελθόν η Ελληνική Πολιτεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μπορεί εμείς ακόμα να μην είδαμε τα σπίτια μας να γκρεμίζονται, αλλά υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστούν τα όνειρά μας.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας                                                      

Με εκτίμηση οι εκπρόσωποι των μαθητών της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα