golearn-engl_970-250
Μαζική και ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή στον πρώτο γύρο της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 1.100 μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια της χώρας, αλλά και της ομογένειας.

Η ανέλπιστα μεγάλη  συμμετοχή καθιστά την Οικονομική Ολυμπιάδα, ήδη από την πρώτη χρονιά διοργάνωσής της, έναν από τους μεγαλύτερους μαθητικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα.

Ο σχολικός γύρος διεξήχθη διαδικτυακά σε επίπεδο σχολικής μονάδας με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 136 Λύκεια όλων των τύπων (Γενικά, Επαγγελματικά, Εσπερινά, Ιδιωτικά, Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Εκκλησιαστικά κ.ά.) καθώς και σχολείου του απόδημου Ελληνισμού. Η συμμετοχή ήταν σημαντική σε όλες τις τάξεις (Α’ Λυκείου 32%, Β’ Λυκείου 19% και Γ’ Λυκείου 51%) αλλά και μεταξύ κοριτσιών (39%) και αγοριών (61%).

Καθοριστική στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού αναδείχθηκε η συμβολή των υπεύθυνων καθηγητών κάθε σχολείου, οι οποίοι συντόνισαν το διαγωνιστικό μέρος, αγκάλιασαν τον νέο αυτόν θεσμό και παρακίνησαν τους μαθητές να συμμετάσχουν παρά τις δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών επιμελήθηκαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Οικονομικής Ολυμπιάδας, στην οποία μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα καλύτερα αποτελέσματα στον σχολικό γύρο θα προκριθούν στον δεύτερο περιφερειακό γύρο, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μαρτίου.

Την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου γύρου του διαγωνισμού σχολίασε ο Υπεύθυνος Διοργάνωσης της Οικονομικής Ολυμπιάδας και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΕΦίΜ, Νίκος Ρώμπαπας, σημειώνοντας: Η αθρόα συμμετοχή στην Οικονομική Ολυμπιάδα ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Προσωπικά χάρηκα ιδιαίτερα για τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από κάθε γωνιά της χώρας και κάθε κατηγορία και τάξη Λυκείου, αλλά και τη σημαντική συμμετοχή κοριτσιών. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον των παιδιών για την οικονομική επιστήμη, παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία της σήμερα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, δήλωσε για την πρωτοβουλία “Για πρώτη φορά η Οικονομική Ολυμπιάδα άνοιξε την αγκαλιά της και για την ομογένεια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν είτε προκριθούν είτε όχι. Καλή επιτυχία σε όσους θα προκριθούν στον δεύτερο περιφερειακό γύρο.”

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη στήριξη των χορηγών του: Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, Cargo 360, Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ, Inventio Consulting, Optima Bank, Optima Factors, Streamia, Polyeco S.A., Protocol, και το Περιοδικό Ξενοφών, χορηγό επικοινωνίας του διαγωνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές Λυκείου της χώρας μας, έτσι ώστε αυτοί να διαχειρίζονται καλύτερα τα προσωπικά τους οικονομικά ζητήματα, να κατανοούν τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, και να προετοιμαστούν για την αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά τους στις δημόσιες υποθέσεις.

Μάθετε περισσότερα για τη φετινή διοργάνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΔΗΓΟΣ για τις δηλώσεις περιοχών και τις αιτήσεις αναπληρωτών

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βρετανία: Σκέφτονται να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω του αυξημένου κόστους στην ενέργεια!
Οι Βρετανοί θέλουν να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω της ενέργειας!
Βρετανία: Σκέφτονται να καθιερώσουν τρεις μέρες μάθημα την εβδομάδα λόγω του αυξημένου κόστους στην ενέργεια!
Τι κρύβεται πίσω από τον πρώην παίκτη reality που εισέβαλε στο Εφετείο με ναρκωτικά και €1.5 εκατ. ευρώ;
Ποιος είναι ο Βασίλης Γοργολίτσας, o τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής και παίκτης ριάλιτι που παραδόθηκε με ναρκωτικά, κοκαΐνη και 1,5 εκατομμύρια ευρώ;
Τι κρύβεται πίσω από τον πρώην παίκτη reality που εισέβαλε στο Εφετείο με ναρκωτικά και €1.5 εκατ. ευρώ;