Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η απόφαση για περιορισμό των συναθροίσεων δεν σχετίζεται με προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, ωστόσο την Πέμπτη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 100 ατόμων

Αντιδράσεις προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων, από την 26η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα, ενώ προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Την Πέμπτη η κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και την αξιολόγηση

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι την Πέμπτη (28 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι η επίμαχη απόφαση «δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.».

Υπάρχει εισήγηση για την απαγόρευση;

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ παραθέτει πως «πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ωστόσο, ο καθηγητής Α. Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών δήλωσε ξεκάθαρα πως σχετική εισήγηση της επιτροπής δεν υφίσταται.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό Κώστα Παπαδάκη, οι αντίστοιχες απαγορεύσεις για την 17η Νοεμβρίου και την 6η Δεκεμβρίου ελήφθησαν, επίσης, χωρίς σχετική εισήγηση των ειδικών.

Τέλος, η ΕΛΑΣ σημειώνει σχετικά με τον όρο «απαγορεύεται» ότι «ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει πολλούς κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Σέιχ Σου, να χάσουν τον ύπνο τους
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
ekpaideutiko syllalitirio foititon
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης
Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια συμμετέχουν μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι - Συλλαλητήριο και την...
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης
ΟΙΚΟΝΟμικη ολυμπιαδα σχολεία
Οικονομική Ολυμπιάδα στα σχολεία: Ως 24 Ιανουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής
Οι εγγραφές στη φετινή, δεύτερη διοργάνωση του μεγάλου διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων, της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, πλησιάζουν στο τέλος...
Οικονομική Ολυμπιάδα στα σχολεία: Ως 24 Ιανουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής