Αλκιβιάδης Βατόπουλος
«Δεν έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία», ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλιβιάδης Βατόπουλος

Αναστάτωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα, ο οποίος δεν απέκλεισε να αναθεωρηθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των εικόνων συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα καταστήματα και τους εμπορικούς δρόμους.

Ωστόσο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, διευκρινίζει ότι ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Χωρίς εισήγηση της επιτροπής η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων

Χωρίς εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ελήφθη η απόφαση για απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, αποκάλυψε ο Α. Βατόπουλος στον ΣΚΑΪ.

«Όχι, από εσάς το ακούω τώρα»απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ύπαρξη σχετικής εισήγησης, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

Πιθανό ένα τρίτο lockdown

Οι μεταλλάξεις του κορονοίού αλλά και οι εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς, με τον Α. Βατόπουλο να μην αποκλείει και ένα τρίτο lockdown, αν και διευκρίνισε πως «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».

Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Προσέθεσε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα