Εκπαιδευτικοί: Δεν βάζουμε απουσίες και βαθμούς στους μαθητές
Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίου Κηρύκου δηλώνουν ότι δεν θα καταχωρήσουν απουσίες και βαθμούς στους μαθητές για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά

Δεν θα καταχωρήσουν απουσίες και βαθμούς στους μαθητές για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά οι Σύλλογοι Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίου Κηρύκου.

Σε απόφασή τους τονίζουν ότι «κανένας δεν μπορεί να πιστοποιήσει με την υπογραφή του ότι η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει "απρόσκοπτα"».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

Σε αυτές τις συνθήκες τις οποίες ενάμιση μήνα τώρα βιώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, κανένας δεν μπορεί να πιστοποιήσει με την υπογραφή του ότι η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει «απρόσκοπτα».

Και αυτό κρίνουμε ότι ζητάει το υπουργείο όταν απαιτεί από τους συλλόγους να καταχωρήσουν βαθμούς στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης.

Σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης οι σύλλογοι του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου αποφασίζουμε να μην καταχωρήσουμε απουσίες και βαθμούς για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά. Καμιά ύλη σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορεί να θεωρηθεί διδαχθείσα.

Με το άνοιγμα των σχολείων και ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και τη δυνατότητα καταχώρησης βαθμών για το Α’ τετράμηνο. Σε περίπτωση που αυτό δεν θα είναι εφικτό θα ακολουθήσουμε, όπως κάθε άλλη χρονιά, τις διαδικασίες για την εξαγωγή βαθμού (προφορικού) από την καταχώρηση της βαθμολογίας του Β’ τετραμήνου.

  • Απαιτούμε να υπάρξει μείωση της ύλης όλων των τάξεων, αντίστοιχη με το χρονικό διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων ΤΩΡΑ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  • Αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών για όλες τις σχολικές τάξεις.

(Άγιος Κήρυκος 17/12/2020)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση