τετράδιο, μολύβι, ξύστρα, μαθητές
Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίου Κηρύκου δηλώνουν ότι δεν θα καταχωρήσουν απουσίες και βαθμούς στους μαθητές για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά

Δεν θα καταχωρήσουν απουσίες και βαθμούς στους μαθητές για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά οι Σύλλογοι Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίου Κηρύκου.

Σε απόφασή τους τονίζουν ότι «κανένας δεν μπορεί να πιστοποιήσει με την υπογραφή του ότι η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει "απρόσκοπτα"».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

Σε αυτές τις συνθήκες τις οποίες ενάμιση μήνα τώρα βιώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, κανένας δεν μπορεί να πιστοποιήσει με την υπογραφή του ότι η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει «απρόσκοπτα».

Και αυτό κρίνουμε ότι ζητάει το υπουργείο όταν απαιτεί από τους συλλόγους να καταχωρήσουν βαθμούς στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης.

Σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης οι σύλλογοι του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αγ. Κηρύκου αποφασίζουμε να μην καταχωρήσουμε απουσίες και βαθμούς για όσο διάστημα τα σχολεία μένουν κλειστά. Καμιά ύλη σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορεί να θεωρηθεί διδαχθείσα.

Με το άνοιγμα των σχολείων και ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και τη δυνατότητα καταχώρησης βαθμών για το Α’ τετράμηνο. Σε περίπτωση που αυτό δεν θα είναι εφικτό θα ακολουθήσουμε, όπως κάθε άλλη χρονιά, τις διαδικασίες για την εξαγωγή βαθμού (προφορικού) από την καταχώρηση της βαθμολογίας του Β’ τετραμήνου.

  • Απαιτούμε να υπάρξει μείωση της ύλης όλων των τάξεων, αντίστοιχη με το χρονικό διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων ΤΩΡΑ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  • Αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών για όλες τις σχολικές τάξεις.

(Άγιος Κήρυκος 17/12/2020)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Επιτυχία της χώρας, όχι της Κυβέρνησης, εάν καταφέρουμε να βρούμε κοινό τόπο για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εξετάσεων
Η Υπουργός υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να είναι πεδίο αιφνιδιασμών ή μονομερών αποφάσεων
Σοφία Ζαχαράκη: Επιτυχία της χώρας, όχι της Κυβέρνησης, εάν καταφέρουμε να βρούμε κοινό τόπο για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εξετάσεων
δούκας
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
Τσικνοπέμπτη 2026: Γλέντι και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή των Κορδελάτων της Νάξου
Χάρης Δούκας για την Τσικνοπέμπτη: «Η Αθήνα γιορτάζει τα έθιμα και τη ζωντανή πολιτιστική της ταυτότητα»
παραστρατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
Στέφανος Παραστατίδης: Το Λύκειο πρέπει να αποκτήσει αυτονομία και η μάθηση να επιστρέψει στο επίκεντρο
Στέφανος Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα