«Θα κλείσουν, δεν θα κλείσουν, θα κλείσουν, δεν θα κλείσουν, θα κλείσουν;» - Σε τι αποσκοπούν οι διαρροές του Μαξίμου πέρα από το να δημιουργήσουν σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που κάθονται σε «αναμμένα» κάρβουνα για να δουν αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία τη Δευτέρα;

Χιλιάδες γονείς και δάσκαλοι είχαν σήμερα το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για την αναστολή ή όχι και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών -πέρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- το Μαξίμου παρουσίαζε ως ειλημμένη την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, μέσω «διαρροών» στα μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές μάλιστα εξηγούσαν ότι μια τέτοια απόφαση θα είχε ως στόχο να «μειωθεί η κινητικότητα των γονέων».

Έπειτα, ακολούθησε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Παιδείας θα παρίσταται στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Μάταια όμως. Διότι τελικά ανετράπη ο υποτιθέμες «προγραμματισμός» και στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον covid μας είπαν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η επιτροπή είναι διχασμένη για το αν θα πρέπει να κλείσουν μόνο τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα ή αν θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας.

Σύγχυση μέσω κυβερνητικών διαρροών

Παρόλα αυτά αναρωτιόμαστε, σε τι αποσκοπούν οι διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο πέρα από το να δημιουργήσουν εκ νέου σύγχυση και να επιτείνουν την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών και γονέων που κάθονται σε «αναμμένα» κάρβουνα για να δουν αν θα ανοίξουν ή όχι τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα. 

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, τις διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν αλλά μετά έκλεισαν Γυμνάσια-Λύκεια, τα «παρατράγουδα» με την τηλεκπαίδευση που το σύστημα τη μια «πέφτει» και την άλλη υπολειτουργεί, το λιγότερο που χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς είναι να έρχονται αντιμέτωποι με νέες «κυβερνητικές γκάφες» που δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kerameos
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
«Το upskilling και το reskilling είναι καθοριστικής σημασίας και η Πολιτεία προσφέρει τις δυνατότητες για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα...
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ