Κορονοϊός: Αλαλούμ με «διαρροές» και μπάχαλο για το κλείσιμο ή όχι των σχολείων
«Θα κλείσουν, δεν θα κλείσουν, θα κλείσουν, δεν θα κλείσουν, θα κλείσουν;» - Σε τι αποσκοπούν οι διαρροές του Μαξίμου πέρα από το να δημιουργήσουν σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που κάθονται σε «αναμμένα» κάρβουνα για να δουν αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία τη Δευτέρα;

Χιλιάδες γονείς και δάσκαλοι είχαν σήμερα το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για την αναστολή ή όχι και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών -πέρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- το Μαξίμου παρουσίαζε ως ειλημμένη την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, μέσω «διαρροών» στα μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές μάλιστα εξηγούσαν ότι μια τέτοια απόφαση θα είχε ως στόχο να «μειωθεί η κινητικότητα των γονέων».

Έπειτα, ακολούθησε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Παιδείας θα παρίσταται στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Μάταια όμως. Διότι τελικά ανετράπη ο υποτιθέμες «προγραμματισμός» και στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον covid μας είπαν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η επιτροπή είναι διχασμένη για το αν θα πρέπει να κλείσουν μόνο τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα ή αν θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας.

Σύγχυση μέσω κυβερνητικών διαρροών

Παρόλα αυτά αναρωτιόμαστε, σε τι αποσκοπούν οι διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο πέρα από το να δημιουργήσουν εκ νέου σύγχυση και να επιτείνουν την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών και γονέων που κάθονται σε «αναμμένα» κάρβουνα για να δουν αν θα ανοίξουν ή όχι τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα. 

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, τις διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν αλλά μετά έκλεισαν Γυμνάσια-Λύκεια, τα «παρατράγουδα» με την τηλεκπαίδευση που το σύστημα τη μια «πέφτει» και την άλλη υπολειτουργεί, το λιγότερο που χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς είναι να έρχονται αντιμέτωποι με νέες «κυβερνητικές γκάφες» που δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

paideia-ypaith
Αναπληρωτές: Προσλήψεις 289 εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ - Δείτε αναλυτικά
Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη Γενική και Ειδική...
Αναπληρωτές: Προσλήψεις 289 εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ - Δείτε αναλυτικά