Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/kedegr/status/1305595699174703104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305595699174703104%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fhome%2Farticle%2F487764%2FI-KEDE-zitise-na-stamatisei-o-diagonismos-gia-tis-maskes-mechri-tin-epanadiatuposi-ton-archikon-prodiagrafon-tous at this time, please check again later.
Μετά το φιάσκο, σταματά προσωρινά ο διαγωνισμός για τις μάσκες
Θα υπάρξει επαναδιατύπωση των προδιαγραφών, ώστε να βρεθούν τα σωστά... μεγέθη

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες με μάσκες που απεστάλησαν στα σχολεία, αλλά σε μεγέθη εμφανώς ακατάλληλα για μαθητές.

Η  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνεται πως υπήρξε παρανόηση των προδιαγραφών και, συγκεκριμένα, ως προς το μέγεθος του υφάσματος. 

Αναλογιζόμενη τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη αστοχία, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  ζήτησε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως αυτό συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.» αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

https://twitter.com/kedegr/status/1305595699174703104?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305595699174703104%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fhome%2Farticle%2F487764%2FI-KEDE-zitise-na-stamatisei-o-diagonismos-gia-tis-maskes-mechri-tin-epanadiatuposi-ton-archikon-prodiagrafon-tous

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητο
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία
Η γνωστική φθορά και τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο μετά τα 70 – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους ηλικιωμένους οδηγούς
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία
Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;