Καταγγελία εκπαιδευτικών: Αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική η στάση αιρετού
Αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική χαρακτηρίζει τη στάση του αιρετού εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο «Προοδευτικά Ρεύματα» στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι ο αιρετός ψήφισε ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 για την κάλυψη κενού που αφορά σε ειδικότητα ΠΕ 08 (εικαστικά) και καταδικάζει τη συγκεκριμένη επιλογή που καταστρατηγεί τη θέση του σωματείου μας και του εκπαιδευτικού κινήματος στο σύνολό του, σύμφωνα με την οποία τα διδακτικά αντικείμενα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τους αντίστοιχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει τη αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική στάση του αιρετού, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο «Προοδευτικά Ρεύματα» στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Αττικής, με το να ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 για την κάλυψη κενού που αφορά σε ειδικότητα ΠΕ 08 (εικαστικά)!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη επιλογή που καταστρατηγεί τη θέση του σωματείου μας και του εκπαιδευτικού κινήματος στο σύνολό του, σύμφωνα με την οποία τα διδακτικά αντικείμενα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τους αντίστοιχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς.

Αντιεκπαιδευτική η στάση του εν λόγω αιρετού, αφού στερεί το δικαίωμα μαθητών να έχουν πρόσβαση στην εικαστική αγωγή από εξειδικευμένο επιστήμονα, υποτιμώντας το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο, αλλά και αντισυναδελφική, τη στιγμή που παραμένουν αδιόριστοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων!!!

Συνάδελφοι, η κάλυψη κενού εκπαιδευτικού ειδικότητας από εκπαιδευτικό γενικής παιδείας, χρόνια τώρα, συνιστά τακτική της διοίκησης, που εξυπηρετεί την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για ελαχιστοποίηση του κόστους για την εκπαίδευση με τον περιορισμό των προσλήψεων εκπαιδευτικών. Δεν «πέφτουμε από τα σύννεφα» …. Είναι όμως απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο να ευθυγραμμίζεται με την τακτική αυτή, και να την στηρίζει με την ψήφο του, ο αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ, αφού εκλέχτηκε για να προασπίζει το δικαίωμα των μαθητών στην ολόπλευρη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!!!

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                         H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ                             

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί