Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων», σημειώνει για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Κατατέθηκαν από τα μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας οι αιτήσεις απόσυρσης των υποψηφίων από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7 – 11 – 2020 την Τετάρτη 21 – 10 – 2020 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται:

Κατατέθηκαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της 16ης Οκτωβρίου 2020, οι δηλώσεις απόσυρσης των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών (Α.Σ.Ε./Π.Α.Μ.Ε. – ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)  που είχαν υποβάλει αιτήσεις υποψηφιότητας για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο υπηρεσιακό συμβούλιο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας.  Με ανάλογο τρόπο κινήθηκαν και κινούνται και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. σε όλη τη χώρα, αποσύροντας τα ψηφοδέλτια των εκλογών των κατά τόπους Π.Υ.Σ.Π.Ε. αλλά και το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. με ενέργειες του οποίου αποσύρθηκαν όλες οι υποψηφιότητες όλων των παρατάξεων από τις εκλογές για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. την Πέμπτη 22 – 10 – 2020.

Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αδιάλλακτη και αδιέξοδη τακτική της Υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης της Ν.Δ. με τις οποίες  παραμένουν αμετακίνητες στις αντιδημοκρατικές τους μεθοδεύσεις, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με αυτή την ενέργεια δηλώνει ότι δεν θα συναινέσει στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Μετά τη μαζική απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου. Ακόμα όμως και να τολμήσει να αποπειραθεί την πραγματοποίησή τους, καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία.

Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα με άδεια και έως τότε να παρατείνουν τη θητεία των νυν αιρετών. Ταυτόχρονα, να καταργηθεί η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003 που ψηφίστηκε με το νόμο 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Η προσπάθεια να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος θα πέσει στο κενό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια