Ν. Αθανασίου-ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί στα αυτιστικά παιδιά η δυνατότητα κατ'οίκον εκπαίδευσης με διαδικτυακή υποστήριξη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Να σημειωθεί, ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν εξαιρεθεί με ΚΥΑ από την υποχρέωση να φορούν μάσκα, αλλά οι καθηγητές παράλληλης στήριξης δεν μπορούν να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις, αφού ως γνωστόν, κάθονται μαζί με τον μαθητή στο ίδιο θρανίο

Αναφορά κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, με την οποία ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριληφθούν τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, στους μαθητές που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα εκπαιδεύονται εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να προστατευτούν.

Δέκα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει βρει λύση για τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, που παρακολουθούν μαθήματα γενικής εκπαίδευσης και κινδυνεύουν να μην σταλούν στο σχολείο, επειδή η ηγεσία του υπουργείου αρνείται να επιτρέψει την κατ’ οίκον εκπαίδευσή τους με παράλληλη διαδικτυακή στήριξη, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η αναφορά κατατέθηκε μετά από επιστολή προς τον βουλευτή, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη». Οι γονείς επισημαίνουν ότι οι καθηγητές παράλληλης στήριξης των παιδιών με αυτισμό, λόγω του ειδικού εκπαιδευτικού ρόλου τους, δεν μπορούν να τηρήσουν το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, αφού κάθονται στο ίδιο θρανίο με τους μαθητές τους. Επιπλέον, το Υπουργείο με ΚΥΑ εξαιρεί τα παιδιά με αυτισμό από τη χρήση μάσκας.

Να σημειωθεί ότι ο Αυτισμός δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 παθήσεων, που δικαιούνται διαδικτυακής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Μόλον τούτο, κατά τη διάρκεια της γενικής καραντίνας τα παιδιά με αυτισμό συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκπαίδευση. Τώρα, παρά τα αυξημένα κρούσματα, το Υπουργείο επιμένει στη δια ζώσης εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να τα προστατεύσουν ή σκέπτονται να τα αποσύρουν.

Όπως τονίζει στην αναφορά του ο Νάσος Αθανασίου, «το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται να βρει άμεσα λύσεις και να λάβει ειδικά μέτρα για τις περιπτώσεις αυτές».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δρίτσας Σπύρος
Σπύρος Δρίτσας: Ο γιατρός που βρίσκεται στο στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα
Σύμφωνα με το paratipos.gr o 44χρονος χειρουργός Σπύρος Δρίτσας είναι από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στον στενό πυρήνα Τσίπρα!
Σπύρος Δρίτσας: Ο γιατρός που βρίσκεται στο στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα
αμεα
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
Ανοιχτή επιστολή κατά της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου: «Ωραιοποιούν την εγκατάλειψη των Ειδικών Σχολείων με έγγραφα»
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την «κατάρρευση» του Ειδικού Σχολείου στο Σικιαρίδειο
education
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%
Πολλές σοβαρές παθήσεις ή περιπτώσεις αναπηρίας άνω του 67% δεν περιλαμβάνονται ρητά ή αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα να...
Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου Υπηρεσιακών Μεταβολών για εκπαιδευτικούς με αναπηρία άνω του 67%