Μ. Τζούφη: «Η ΝΔ κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία»
«Η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία, ξεκινώντας με τη δημόσια εκπαίδευση και προχωρώντας στην ιδιωτική», τόνισε η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Αναφορικά με το νομοσχέδιο «Κεραμέως» για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «η πλειοψηφία των κομμάτων και το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καθώς δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των σχολαρχών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στην τρόικα και τους ιδιοκτήτες των σχολείων ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης σημείωσε πως «με φοβισμένους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς πλήττεται καίρια η ποιότητα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία και αμφισβητείται η αξιοπιστία των τίτλων σπουδών που παρέχουν».

Ειδική αναφορά έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που κατατέθηκε ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 1.837 εκπαιδευτικοί με την κατάθεση του παραβόλου αξίας 3 ευρώ, για συμμετοχή σε προκήρυξη ΑΣΕΠ. Όπως ανέφερε η κα Τζούφη, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αποκλειστούν -χωρίς δική τους υπαιτιότητα- από τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη τριετία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία καθώς δεν έκανε αποδεκτή την προτεινόμενη διάταξη.

Τέλος, όσον αφορά τη ρύθμιση για τους σχολικούς τροχονόμους, η βουλευτής Ιωαννίνων υπενθύμισε πως 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία άμεσες λύσεις. «Αν και η ρύθμιση είναι θετική, είναι μερική και αφορά μόνον την περίοδο της πανδημίας. Χρειάζεται να γίνουν αρκετά περισσότερα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
eldorado
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι
Ο θρύλος του Ελντοράντο, της μυθικής πόλης που υποτίθεται πως ήταν φτιαγμένη ολόκληρη από χρυσό, συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κόσμου.
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι