Πίνακες αναπληρωτών 2020: Τελευταία ενημέρωση για προσλήψεις και περιοχές
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσλήψεις και τους πίνακες αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων αλλά και γενικότερα το χρονοδιάγραμμα για τις φάσεις των προσλήψεων στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή, δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε θα γίνει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της 2ΓΕ/2019.

Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αναμένεται η υποβολή ενστάσεων με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία από τους εκπαιδευτικούς. Οι ενστάσεις αναμένεται να είναι χιλιάδες.

Προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες

Ο κ. Κορδής εκτιμά ότι είναι αδύνατο μέχρι την 1η Σεπτέμβριου να εξεταστούν οι ενστάσεις για την 1ΓΕ και –πολύ περισσότερο- για τη 2ΓΕ. Συνεπώς οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων θα γίνουν από τους αρχικούς προσωρινούς πίνακες.

Πότε θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες

Οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ αναμένονται – στην καλύτερη περίπτωση - στα τέλη του 2020 και της 2ΓΕ  μέσα στο 2021

Μόνιμοι Διορισμοί - Δήλωση περιοχών

Σχετικά με τους 3549 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ -1817 στην Πρωτοβάθμια και 1642 στη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ τονίζει πως παραμένει ακόμα η εκκρεμότητα της πρόσκλησης εκπαιδευτικών για δηλώσεις προτίμησης στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού! Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ των ισοψηφησάντων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες!

Προωθείται τροπολογία με την οποία: «Στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού αρμοδιότητας ΑΣΕΠ, η σειρά κατάταξης των υποψήφιων που εξακολουθούν να ισοβαθμούν μετά την εξάντληση όλων των προβλεπόμενων κριτηρίων ισοβαθμίας, καθορίζεται με δημόσια κλήρωση, η οποία μπορεί να είναι και ηλεκτρονική».

Με βάση την ενημέρωση του ΑΣΕΠ μέχρι τις 20 Ιουλίου θα εξεταστούν οι αιτήσεις θεραπείας και θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση. Είναι προφανές ότι επιβάλλεται όλες οι εναπομείνασες διαδικασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα ώστε οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί την 1η Σεπτέμβρη να είναι στις σχολικές μονάδες και φυσικά να γίνουν –έγκαιρα- και οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών στην ΕΑΕ!

Γενική εκπαίδευση

Για τη Γενική Εκπαίδευση η τωρινή κατάσταση είναι η εξής: Ολοκληρώθηκε –στα τέλη της εβδομάδας- η αποστολή στο ΑΣΕΠ των τελευταίων αρχείων για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΔΕ & ΤΕ. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση των προσωρινών πινάκων για την 2ΓΕ επί των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων για την επόμενη σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της 1ΓΕ ανέδειξε τα σοβαρά ζητήματα – για πάνω από 2100 εκπαιδευτικούς- με το ηλεκτρονικό παράβολο και άλλες δυσλειτουργίες του συστήματος! Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη 2ΓΕ για την οποία έχουν υποβληθεί 126.000 αιτήσεις!

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο
Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο
«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι....
Κορονοϊός-Παγώνη: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα τον Ιανουάριο