Πίνακες αναπληρωτών 2020: Τελευταία ενημέρωση για προσλήψεις και περιοχές
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσλήψεις και τους πίνακες αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων αλλά και γενικότερα το χρονοδιάγραμμα για τις φάσεις των προσλήψεων στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή, δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε θα γίνει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της 2ΓΕ/2019.

Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αναμένεται η υποβολή ενστάσεων με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία από τους εκπαιδευτικούς. Οι ενστάσεις αναμένεται να είναι χιλιάδες.

Προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες

Ο κ. Κορδής εκτιμά ότι είναι αδύνατο μέχρι την 1η Σεπτέμβριου να εξεταστούν οι ενστάσεις για την 1ΓΕ και –πολύ περισσότερο- για τη 2ΓΕ. Συνεπώς οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων θα γίνουν από τους αρχικούς προσωρινούς πίνακες.

Πότε θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες

Οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ αναμένονται – στην καλύτερη περίπτωση - στα τέλη του 2020 και της 2ΓΕ  μέσα στο 2021

Μόνιμοι Διορισμοί - Δήλωση περιοχών

Σχετικά με τους 3549 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ -1817 στην Πρωτοβάθμια και 1642 στη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ τονίζει πως παραμένει ακόμα η εκκρεμότητα της πρόσκλησης εκπαιδευτικών για δηλώσεις προτίμησης στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού! Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ των ισοψηφησάντων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες!

Προωθείται τροπολογία με την οποία: «Στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού αρμοδιότητας ΑΣΕΠ, η σειρά κατάταξης των υποψήφιων που εξακολουθούν να ισοβαθμούν μετά την εξάντληση όλων των προβλεπόμενων κριτηρίων ισοβαθμίας, καθορίζεται με δημόσια κλήρωση, η οποία μπορεί να είναι και ηλεκτρονική».

Με βάση την ενημέρωση του ΑΣΕΠ μέχρι τις 20 Ιουλίου θα εξεταστούν οι αιτήσεις θεραπείας και θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση. Είναι προφανές ότι επιβάλλεται όλες οι εναπομείνασες διαδικασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα ώστε οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί την 1η Σεπτέμβρη να είναι στις σχολικές μονάδες και φυσικά να γίνουν –έγκαιρα- και οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών στην ΕΑΕ!

Γενική εκπαίδευση

Για τη Γενική Εκπαίδευση η τωρινή κατάσταση είναι η εξής: Ολοκληρώθηκε –στα τέλη της εβδομάδας- η αποστολή στο ΑΣΕΠ των τελευταίων αρχείων για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΔΕ & ΤΕ. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση των προσωρινών πινάκων για την 2ΓΕ επί των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων για την επόμενη σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της 1ΓΕ ανέδειξε τα σοβαρά ζητήματα – για πάνω από 2100 εκπαιδευτικούς- με το ηλεκτρονικό παράβολο και άλλες δυσλειτουργίες του συστήματος! Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη 2ΓΕ για την οποία έχουν υποβληθεί 126.000 αιτήσεις!

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Ένα συγκινητικό βίντεο από τη Βηρυτό κάνει το γύρο του κόσμου - Όπως στον «Πιανίστα» του Πολάνσι, παίζει πιάνο στο κατεστραμμένο σπίτι της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης