Θάνος Δημόπουλος
Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Πρύτανης ΕΚΠΑ

Τη στρατηγική των υγειονομικών υπηρεσιών και των ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση ανέλυσε ο Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ειδικά σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο Θ. Δημόπουλος δήλωσε πως η εισήγηση της ειδικής επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπ΄όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και όλες τις παραμέτρους. Στις επόμενες ημέρες, άλλωστε, θα κριθεί η επίπτωση του μέτρου της επαναλειτουργίας των σχολείων, η οποία αποφασίστηκε στη Δανία και τη Νορβηγία, όπου οι μαθητές δημοτικού επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.

Η εισήγηση των ειδικών θα λάβει υπ΄όψιν, επίσης, την δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου, καθώς και την πρόθεση της Συνόδου Πρυτάνεων να μην χαθεί το εξάμηνο. Όπως δήλωσε ο καθηγητής, η απόφαση για την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών δομών εν γένει, δεν είναι αμιγώς υγειονομικού χαρακτήρα, αλλά αποτελεί μια πολυπαραγοντική διαδικασία.

Σχετικά με τους μαθητές των μικρότερων τάξεων, επικρατεί προβληματισμός μεταξύ των ειδικών, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από ασυμπτωτικούς φορείς (όπως είναι κατεξοχήν τα παιδιά) σε ηλικιωμένους. 

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Κρανίδι, ο καθηγητής δήλωσε πως στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει ειδικός σχεδιασμός και επιτήρηση για ευάλωτες ομάδες, όπως οι πρόσφυγες, οι ηλικιωμένοι, οι κρατούμενοι κ.α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
63 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε Δήμους και δημόσιους φορείς – Ποιες ειδικότητες ζητούνται και σε ποιες περιοχές
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Βενεζουέλα: Αμερικανικές επιθέσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - «Στόχος το πετρέλαιο και οι στρατηγικοί...
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Γκουστάβο Πέτρο
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση
Ο πρόεδρος της Κολομβίας ζητά έκτακτη σύγκληση ΟΑΚ και ΟΗΕ μετά τις εκρήξεις στη Βενεζουέλα και τις καταγγελίες Μαδούρο για εμπλοκή των ΗΠΑ
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση