«Δεν κινδυνεύει η σχολική χρονιά» διαβεβαιώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα σενάρια που μελετά το υπουργείο Παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία λόγω της αναστολής των μαθημάτων για 14 ημέρες, αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον Αθήνα 9.84

Η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον Αρη Τόλιο, ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρονιά  και ότι  θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διαχείρισης της διδακτέας ύλης, ακόμα και αν χρειαστεί να παραταθεί η αναβολή των μαθημάτων σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό.»

Η κυρία Ζαχαράκη είπε πως στα υπό εξέταση μέτρα συγκαταλέγονται η αναπροσαρμογή του προγράμματος στα σχολεία με 35λεπτα αντί 45λεπτα μαθήματα και η κατάργηση των εκδρομών. Παράλληλα,  δεν απέκλεισε -όπως και στο παρελθόν- να γίνουν μαθήματα και τα Σάββατα, αλλά και κάποιες ημέρες από το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Πρόσθεσε, ότι διερευνάται και η εφαρμογή της καινοτόμου προσέγγισης της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης,  γνωρίζοντας -όπως σημείωσε- πως σε κάποια σπίτια δεν υπάρχουν υπολογιστές. Επίσης, τόνισε ότι τα παιδιά θα ενημερωθούν και για την αναρτημένη ψηφιακή μορφή των βιβλίων καθώς και του  εκπαιδευτικού υλικού. Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται παράλληλα το μοντέλο της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) και την πιλοτική εφαρμογή του.

«Όλα  τα σενάρια είναι ανοικτά. Εξετάζονται και συναρτώνται με την εξέλιξη και τη δυναμική εξάπλωσης του ιού, όπως και το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής μαθημάτων» επεσήμανε  η υφυπουργός Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Η επέλαση των νέων κομμάτων συμπιέζει τους μικρούς παίκτες και απειλεί με κοινοβουλευτικό αποκλεισμό
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις
Πολλά από τα παιδιά που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί συστηματικά επί μήνες και θεωρούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα...
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις