Πρύτανης ΑΠΘ: Μείωση της παραβατικότητας στο campus λόγω των μέτρων του τελευταίου εξαμήνου
Με γοργούς ρυθμούς προχωράει παράλληλα ο φωτισμός, σύμφωνα με το Νίκο Παπαϊωάννου

Σημαντική μείωση της παραβατικότητας στους χώρους του ΑΠΘ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, μετά την λήψη μέτρων από τις Πρυτανικές αρχές.

Όπως ανέφερε- μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”- ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου “από 1η Σεπτεμβρίου έως σήμερα είχαμε μόνο δύο καταγγελίες, για κλοπές κινητών και πορτοφολιών και μια θραύση παραθύρου στο δρόμο που είναι μπροστά στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί όμως είναι μια περιοχή όπου περιπολεί η αστυνομία. Εμείς εντός του campus, χωρίς αστυνόμευση καταφέραμε τα αυτονόητα. Πέρσι οι καταγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 100”.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα εντός του πανεπιστημίου για τον φωτισμό, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 4 μήνες και θα κάνουν όπως χαρακτηριστικά είπε “τη νύχτα- μέρα” μέσα στο πανεπιστήμιο ενώ συμπληρωματικά θα γίνει και αποψίλωση των θάμνων.

Όπως είπε ο κ.Παπαϊωάννου, “ενώ το ΑΠΘ είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο και αποτελεί ναυαρχίδα των πανεπιστημίων της Ελλάδας, όπου παράγεται πολύ σημαντικό επιστημονικό έργο και όλη η οικογένεια του πανεπιστημίου είναι μια ατμομηχανή που πάει μπροστά, η μέχρι πρότινος καθημερινότητα έδινε μια διαφορετική εντύπωση στην κοινωνία”.

“Προχωρήσαμε λοιπόν σε ορισμένες απλές και λογικές παρεμβάσεις για να ελέγξουμε μία έκταση περίπου 320 στρεμμάτων, που είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή, προκειμένου να νοιώθουν τόσο οι φοιτητές όσο και οι πολίτες που περνάνε μέσα από τους χώρους του πανεπιστημίου, ασφάλεια”, τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε: “Ενεργοποιήσαμε από τον Σεπτέμβριο την εταιρεία φύλαξης που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο για να κάνει σωστά τη δουλειά της και σε αυτό, τόνισε, είχαμε και την στήριξη των φοιτητών, οι οποίοι όταν βλέπουν κάποιον διακινητή το καταγγέλλουν. Πλέον, υπάρχει φύλαξη στις 3 μεγάλες πύλες του πανεπιστημίου και περιφρούρηση μέσα στους χώρους”.

Αναφερόμενος στην περίοδο της νέας διοίκησης και μετά την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν σημείωσε ότι“το campus έχει 67 πόρτες. Στις τρεις μεγάλες εισόδους υπάρχει πάντα φύλαξη και το βράδυ, μετά τις 10, οι 65 από τις 67 πόρτες κλείνουν. Μένει ανοιχτή μέχρι τις 11 μμ εκείνη της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής και η κεντρική πύλη που δεν κλείνει ποτέ”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, διευκρινίζοντας ότι οι ερευνητές και οι άνθρωποι του πανεπιστημίου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο, ότι δεν απαγορεύεται δηλαδή να μπει κάποιος και πως απλώς πρόκειται για ένα μέτρο που λειτουργεί αποτρεπτικά και δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texnikes anapnois
Tεχνικές αναπνοής: Ένα εναλλακτικό μονοπάτι για ψυχική ισορροπία
Oι τεχνικές αναπνοής έχουν αναδειχθεί ως μια φυσική, προσιτή και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση του στρες και άλλων ψυχοσωματικών...
Tεχνικές αναπνοής: Ένα εναλλακτικό μονοπάτι για ψυχική ισορροπία
istoria
Όταν τα επίθετα μιλούν... τουρκικά: Πώς το όνομά σου φανερώνει επάγγελμα και παρελθόν
Όταν το επίθετο αποκαλύπτει το επάγγελμα των προγόνων: Μια γλωσσική διαδρομή από τα οθωμανικά χρόνια
Όταν τα επίθετα μιλούν... τουρκικά: Πώς το όνομά σου φανερώνει επάγγελμα και παρελθόν
pneumonia
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
Σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η ρύπανση του αέρα αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης καρκίνου στους...
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
ypologistis
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση
Παρότι ορισμένοι επαγγελματίες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα μιας ιστοσελίδας, η αλήθεια είναι πως η απουσία της ισοδυναμεί με...
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση