Thumbnail
Παράλληλα, αύξηση παρουσίασαν οι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί φοιτητές

Αύξηση 4,1% σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 σε σχέση με το 2016/2017 στο σύνολο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας (από 409.413 σε 426.058), σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις στατιστικές Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακός Τομέας).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

*Το εκπαιδευτικό προσωπικό το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το 2016/2017. Αύξηση παρατηρείται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός του Πανεπιστημίου Πατρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, τα οποία παρουσίασαν μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά 0,4% και 10,3%, αντίστοιχα.

*Ο αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών που πήραν πτυχίο παρουσίασε αύξηση 0,1%. Η σημαντικότερη αύξηση σε απόλυτες τιμές παρατηρήθηκε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (από 1.513 σε 1.744) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (από 1.343 σε 1.565), ενώ η σημαντικότερη μείωση παρατηρήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (από 1.446 σε 1.173) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (από 5.487 σε 5.308).

*Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν αύξηση 7,6%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε απόλυτες τιμές παρουσιάζονται στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (από 20.120 σε 23.804) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (από 2.244 σε 2.872). Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (από 2.054 σε 1.504) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (από 1.656 σε 1.329).

*Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που πήραν πτυχίο εμφάνισαν αύξηση 20,1%, με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών στα οποία παρατηρήθηκε μείωση κατά 29,9%, 21,9%, 10,1%, 7,7% και 5,8%, αντίστοιχα.

*Οι εγγεγραμμένοι διδακτορικοί φοιτητές παρουσίασαν αύξηση 7,6%.

*Οι διδακτορικοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους παρουσίασαν μείωση 17%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
Συνελήφθη 43χρονη μετά από απόπειρα κλοπής – Είχε πάνω της μαχαίρι, ηρεμιστικά και μπουκάλι με υδροχλωρικό οξύ
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
οδωντοτος
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακινητοποιήθηκε και η εφεδρική αμαξοστοιχία – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού με ΕΜΑΚ και Πολιτική Προστασία
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ευρώπη epso
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τύπου «ΑΣΕΠ» – Χωρίς προϋπηρεσία, με πτυχίο τριετούς φοίτησης οι υποψήφιοι
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ