Thumbnail
Παράλληλα, αύξηση παρουσίασαν οι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί φοιτητές

Αύξηση 4,1% σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 σε σχέση με το 2016/2017 στο σύνολο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας (από 409.413 σε 426.058), σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις στατιστικές Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακός Τομέας).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

*Το εκπαιδευτικό προσωπικό το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το 2016/2017. Αύξηση παρατηρείται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός του Πανεπιστημίου Πατρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, τα οποία παρουσίασαν μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά 0,4% και 10,3%, αντίστοιχα.

*Ο αριθμός των εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών που πήραν πτυχίο παρουσίασε αύξηση 0,1%. Η σημαντικότερη αύξηση σε απόλυτες τιμές παρατηρήθηκε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (από 1.513 σε 1.744) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (από 1.343 σε 1.565), ενώ η σημαντικότερη μείωση παρατηρήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (από 1.446 σε 1.173) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (από 5.487 σε 5.308).

*Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν αύξηση 7,6%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε απόλυτες τιμές παρουσιάζονται στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (από 20.120 σε 23.804) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (από 2.244 σε 2.872). Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (από 2.054 σε 1.504) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (από 1.656 σε 1.329).

*Οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που πήραν πτυχίο εμφάνισαν αύξηση 20,1%, με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών στα οποία παρατηρήθηκε μείωση κατά 29,9%, 21,9%, 10,1%, 7,7% και 5,8%, αντίστοιχα.

*Οι εγγεγραμμένοι διδακτορικοί φοιτητές παρουσίασαν αύξηση 7,6%.

*Οι διδακτορικοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους παρουσίασαν μείωση 17%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη