διαδηλώσεις εκπαιδευτικών
Δεν υποκύπτουμε στον εργασιακό τους ηλεκτρονικό μεσαίωνα

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με την ανάληψη των καθηκόντων της  θέτει σε εφαρμογή  το «αναπτυξιακό της πρόγραμμα». Δεν είναι τυχαία η επιλογή των Βρούτση και Γεωργιάδη , οι οποίοι έδειξαν με τις δηλώσεις τους πού θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα( Ερημίτης, εξορύξεις , αιγιαλός, κατάργηση δικαιώματος  αιτιολόγησης της απόλυσης ).  Για την εφαρμογή των σχεδίων ανάπτυξης των μεγάλων αφεντικών ,εγχώριων και ξένων  χρειάζεται να επιβληθούν αντιλαϊκά μέτρα και να χτυπηθεί ο κόσμος της εργασίας.

Μετά το πρώτο χτύπημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 50 +1 στο δικαίωμα της απεργίας το 2018, η κυβέρνηση της Ν.Δ   σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις γενικές συνελεύσεις. Είναι προφανές πως οι «επενδύσεις», για να πραγματοποιηθούν πρέπει να μην έχουν αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Γι αυτό :

 Από τη μια καταργεί, για χατίρι του ΣΕΒ, την αιτιολόγηση της απόλυσης δήθεν «για να μην φακελώνονται οι εργαζόμενοι» και από την άλλη θέλει να δημιουργήσει «ηλεκτρονικό μητρώο όσων συνδικαλίζονται» και «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τη λήψη απεργιακής απόφασης». Πλήρες φακέλωμα δηλαδή για να «παίρνει» η εργοδοσία και το κράτος τα μέτρα τους!!

 Και για όλα αυτά επικαλούνται τη δημοκρατία! Ποιοί; Αυτοί που μετέτρεψαν  με τροπολογία τα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης  σε «γλάστρες», παρότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Αυτοί  μιλάνε «για περισσότερη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα»!

Την ώρα που ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί, ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος, για τους εργαζόμενους και τα σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!

Με την πρότασή τους επιδιώκουν οι εργαζόμενοι να  βρίσκονται  μακριά και έξω από τις συλλογικές κινήσεις! Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο!

ΣΤΟΧΟΣ αυτής της κυβερνητικής πρότασης είναι η  καταστολή του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απάντηση είναι μία. Τα συνδικάτα είναι συνδικαλιστικά όργανα ,έχουν καταστατικά ,έχουν διαδικασίες  και λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. 

Δεν δεχόμαστε καμιά παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων.

 Στην περίπτωση που   η κυβέρνηση επιδιώξει να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα στην απεργία, παίρνουμε απόφαση απεργιακής απάντησης.

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια