ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Έως 17.000 αναπληρωτές στην α' φάση των προσλήψεων στα σχολεία
Tα κενά στο σύνολο της εκπαίδευσης θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου 30.000

Τις 16.000-17.000 θα φτάσουν οι προσλήψεις στο πρώτο κύμα τοποθέτησης των αναπληρωτών στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, καλύπτοντας περίπου το 60%-70% των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Χθες έληξε η καταληκτική ημερομηνία καταγραφής των λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο σύστημα ΟΠΣΥΔ, ενώ το αργότερο έως την Παρασκευή θα έχει ανακοινωθεί η πρώτη «φουρνιά» των προσλήψεων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) εκτιμά ότι το σύνολο των κενών όλων των ειδικοτήτων (συμπεριλαμβανομένων και των ΠΕ60-70) στη γενική εκπαίδευση αναμένεται να φτάσει τα 13.000 - περίπου 3.500 εκτιμώνται τα κενά στους δασκάλους και 2.300 στους νηπιαγωγούς.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, αλλά και το υπουργείο Παιδείας, εκτιμούν ότι τα κενά και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης θα κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή θα φτάσουν τα 30.000 κενά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το διάστημα μεταξύ 4 και 5 Σεπτεμβρίου είχαν προσληφθεί 19.480 αναπληρωτές με το πρώτο κουδούνι, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 31.300 προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά την παράλληλη στήριξη, ο αριθμός των προσλήψεων θα φτάσει τις 6.205, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία των δασκάλων.

Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι οι πιστώσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν οι πιστώσεις για τις προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης.

Χρύσα Βαϊνανίδη
 

Διαβάστε ακόμα: 

Τα 17 δικαιολογητικά πρόσληψης αναπληρωτή

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή του Παν.Αιγαιου

Μοριοδοτούμενη κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπ/ση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

golearn

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Κάλυψη των κενών με την Δ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών
«Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεση Δ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ζητά ο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης»
Εκπαιδευτικοί: Κάλυψη των κενών με την Δ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών
ΕΛΜΕ Ικαρίας: Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματικού τύπου νόθευση της απόφασης των εκπαιδευτικών για συνέχιση της απεργίας αποχής
Σε απόφασή της η Γ.Σ της ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων σημειώνει ότι στόχος είναι η ενιαία και συντεταγμένη κίνηση του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και...
ΕΛΜΕ Ικαρίας: Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματικού τύπου νόθευση της απόφασης των εκπαιδευτικών για συνέχιση της απεργίας αποχής