Θα γίνουν προσλήψεις και διορισμοί στα ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ;
Του αιρετού ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια

Πρόβλημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών σε ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ

Κι ενώ αισίως διατρέχουμε το πρώτο μισό του μηνός Αυγούστου, έναν σχεδόν μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία για το 2019-20, δεν υπάρχουν νέα από το ζήτημα της διευθέτησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ, που θα δώσει προσλήψεις αναπληρωτών στα: Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και τις Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) της χώρας.

Υπενθυμίζουμε πως το Πρόγραμμα είχε δοθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θα είχε πενταετή (5) διάρκεια, όμως επιλέχθηκε τελικώς η μεταφορά για υλοποίηση φέτος στο Υπουργείο Παιδείας.

Όμως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κι ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρόβλημα με τους μόνιμους διορισμούς;Oστα ΚΕΣΥ

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά στους μόνιμους διορισμούς μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και εκπαιδευτικών στις οργανικές θέσεις των  ΚΕΣΥ.

Οπως όλοι γνωρίζουν πια, διαπιστώσαμε πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ του νόμου 4589/2019, κατά τον οποίο προβλέπεται ότι οι διορισμοί μόνιμων Ε.Ε.Π. πραγματοποιούνται σε κενές οργανικές θέσεις και του νόμου 4547/2018 – άρθρου 9 περί στελέχωσης των ΚΕΣΥ, κατά τον οποίο δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί η πλήρωση θέσεων από διορισμό, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος ιδρύει νέα ΚΕΣΥ και συστήνει νέες θέσεις ανά κλάδο.

Από τότε που αναδείξαμε το θέμα πέρασε μισός μήνας, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει καταθέσει σχετική διάταξη στο ΥΠΑΙΘ, η οποία λύνει το πρόβλημα, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει κίνηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Εφιστούμε την προσοχή

Εμείς από εδώ εφιστούμε την προσοχή για επικείμενο κίνδυνο να υπάρξει ζήτημα πλήρωσης των οργανικών και λειτουργικών κενών των ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ, από ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, τη χρονιά που έρχεται.

Η μη ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ενεργειών για επίλυση των παραπάνω ζητημάτων προβλέπεται να οδηγήσει τις δομές σε υποστελέχωση, δημιουργώντας σοβαρές δυσκολίες στη διαγνωστική, αξιολογική και υποστηρικτική τους λειτουργία σε παιδιά, οικογένειες και σχολεία.

Δείτε ποια Προγράμματα ΕΣΠΑ «τρέχουν» για προσλήψεις αναπληρωτών

1) «Ενίσχυση Προσχολικής Εκπαίδευσης 2019-2020», με κωδικό ΟΠΣ 5047058.

2) «Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, 2019-20», με κωδικό ΟΠΣ 5047065.

3) «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020», με κωδικό ΟΠΣ 5047082.

4) «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020», με κωδικό ΟΠΣ 5047057.

5) «Ενταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία-Τάξεις Υποδοχής, σχολικό έτος 2019-2020», με κωδικό ΟΠΣ 5045765.

6) «Ενταξη Προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», με κωδικό ΟΠΣ 5002810.

7) «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ», με κωδικό ΟΠΣ 5010706.

σχετικά άρθρα

Νέα καταγγελία σπουδαστή για απάνθρωπη μεταχείριση από τα ΜΑΤ
Νέα καταγγελία σπουδαστή για απάνθρωπη μεταχείριση από τα ΜΑΤ
Απειλές και τρομοκράτηση ενός ακόμα νεαρού την ώρα που περίμενε στη στάση του λεωφορείου δίπλα στο υπουργείο Πολιτισμού - Ερωτήματα για το πάρκινγκ...
Νέα καταγγελία σπουδαστή για απάνθρωπη μεταχείριση από τα ΜΑΤ
Δικηγόροι και ψυχολόγος χορηγούσαν έναντι αδράς αμοιβής γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο
Δικηγόροι και ψυχολόγος χορηγούσαν έναντι αδράς αμοιβής γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο
Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός στη Μυτιλήνη είχαν στήσει εγκληματικό δίκτυο
Δικηγόροι και ψυχολόγος χορηγούσαν έναντι αδράς αμοιβής γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο