Ζητούν την παραίτηση Καρδάση οι Κοσμήτορες του ΕΑΠ - Η απάντηση του προέδρου
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Οι Κοσμήτορες του Ιδρύματος  Αντώνης Λιοναράκης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Αθανάσιος Μιχιώτης, τηςΣχολής Κοινωνικών Επιστημών Ιωάννης Καλαβρουζιώτης,τηςΣχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας και ο Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ ζητούν από τον πρόεδρο του ιδρύματος Β. Καρδάσηξ καθώς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής να καταθέσουν την παραίτησή τους στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κυρίες και Κύριοι,

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σας ως διορισμένα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ είναι αποφασισμένη, μετά από την εμπειρία της τετραετούς διοίκησης του πανεπιστημίου υπό τον κ. Β. Καρδάση, μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή εναντίωση και απαξίωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, να αναλάβει συντεταγμένα πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του πανεπιστημίου μας,  με τελικό στόχο την αυτονόμηση και την ανάπτυξή του” τονίζουν οι Κοσμήτορες  στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας του ΕΑΠ και σημειώνουν:  

"Για το εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να οριστεί νέα Διοίκηση στο ΕΑΠ, δεν νομιμοποιείστε, ηθικά και πολιτικά,  να αποφασίζετε για ζητήματα του πανεπιστημίου μας και σας καλούμε, όπως επιβάλει η δεοντολογική πρακτική, να συμβάλλετε στη διασφάλιση ηρεμίας στο ίδρυμα υποβάλλοντας ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις σας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιταχύνοντας τις εξελίξεις".

Στην επιστολή απάντησε ο Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος του ΕΑΠ:

Μετά την ανακοίνωση των «4» μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ άπαντες πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον του πανεπιστημίου. Οι κύριοι αγνοούν τι σημαίνει αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, δημόσιο πανεπιστήμιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Μια ασύγγνωστη οίηση που δεν επιτρέπει την εκδήλωση αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τον θεσμό της Διοίκησης.

σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Google και Facebook: Συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Διεθνής Αμνηστία εναντίον Google και Facebook: Συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε σφοδρά χθες Τετάρτη το οικονομικό μοντέλο του Facebook και της Google «που βασίζεται στην παρακολούθηση», χαρακτηρίζοντας...
Διεθνής Αμνηστία εναντίον Google και Facebook: Συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα