Thumbnail
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Οι Κοσμήτορες του Ιδρύματος  Αντώνης Λιοναράκης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Αθανάσιος Μιχιώτης, τηςΣχολής Κοινωνικών Επιστημών Ιωάννης Καλαβρουζιώτης,τηςΣχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας και ο Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ ζητούν από τον πρόεδρο του ιδρύματος Β. Καρδάσηξ καθώς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής να καταθέσουν την παραίτησή τους στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κυρίες και Κύριοι,

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σας ως διορισμένα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ είναι αποφασισμένη, μετά από την εμπειρία της τετραετούς διοίκησης του πανεπιστημίου υπό τον κ. Β. Καρδάση, μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή εναντίωση και απαξίωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, να αναλάβει συντεταγμένα πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του πανεπιστημίου μας,  με τελικό στόχο την αυτονόμηση και την ανάπτυξή του” τονίζουν οι Κοσμήτορες  στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας του ΕΑΠ και σημειώνουν:  

"Για το εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να οριστεί νέα Διοίκηση στο ΕΑΠ, δεν νομιμοποιείστε, ηθικά και πολιτικά,  να αποφασίζετε για ζητήματα του πανεπιστημίου μας και σας καλούμε, όπως επιβάλει η δεοντολογική πρακτική, να συμβάλλετε στη διασφάλιση ηρεμίας στο ίδρυμα υποβάλλοντας ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις σας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιταχύνοντας τις εξελίξεις".

Στην επιστολή απάντησε ο Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος του ΕΑΠ:

Μετά την ανακοίνωση των «4» μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ άπαντες πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον του πανεπιστημίου. Οι κύριοι αγνοούν τι σημαίνει αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, δημόσιο πανεπιστήμιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Μια ασύγγνωστη οίηση που δεν επιτρέπει την εκδήλωση αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τον θεσμό της Διοίκησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...
μαντζος
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!
«Η παιδεία δεν περιορίζεται στη μετάδοση πληροφοριών· αποτελεί διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών πολιτών».
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!