Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: Αποτελέσματα των εκλογών για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

 

2019 ΟΛΜΕ

2017 ΟΛΜΕ

2018 (ΔΣ ΕΛΜΕ)

ΣΥΝΟΛΟ

1067

917

1045

Άκυρα - Λευκά

20

10

7

ΠΑΜΕ - ΑΣΕ

322 (30,8% - 3 συν)

309 (34% - 3 συν)

383 (3) - 36,9 %

ΣΥΝΕΚ

252 (24,4% - 3 συν)

213 (23,5 – 2 συν)

242 (2) - 23,3 %

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

154 (14,7% - 2 συν)

118 (13% - 1 συν)

157 (2) - 15,1 %

ΔΑΚΕ

197 (18,7% - 2 συν)

198 (21,8 – 2 συν)

141 (1) - 13,6 %

ΠΕΚ (ΠΑΣΚ)

120 (11,5% - 1 συν)

56 (6,2 – 0 συν)

103 (1) -  9,9 %

ΑΡΕΝ Πειραιά

Εντάχθηκε στην ΕΑΑ

14 (1,4 – 0 συν)

 12 (0) -  1,1 %

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που αντιστάθηκαν στo κάλεσμα του κρατικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και επέλεξαν να στηρίξουν την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής. Είναι πλέον φανερό ότι έχει διαμορφωθεί ένα μπλοκ συναδέλφων που δίνουν νόημα στο συνδικαλισμό ως συλλογική και αγωνιστική διεκδίκηση και όχι ως «χάρες» και εξαρτήσεις από τους μηχανισμούς της διοίκησης. Έτσι με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα παλεύουμε αυτό το μπλοκ να συμβάλλει στο ζωντάνεμα του σωματείου, με την συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στις παρεμβάσεις. Αυτό άλλωστε αποτελεί διαχρονική μας επιδίωξη. Γίνεται φανερό ότι μια σημαντική μερίδα αυτού του μπλοκ δείχνει να ενισχύει και να εμπιστεύεται, σταθερά πλέον, την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής.

Οι φετινές εκλογές έγιναν σε ένα – ακόμα εντονότερο – κοινοβουλευτικοποιημένο περιβάλλον. Το ψευτοδίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης έπαιξε τον ρόλο του και προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιήθηκαν οι πάσης φύσεως μηχανισμοί. Γι’ αυτό και είχαμε κυρίως αύξηση της συμμετοχής στην κάλπη, αλλά όχι στη συνέλευση ή στις υπόλοιπες διαδικασίες του σωματείου.

Οι σύνεδροι της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής θα υπερασπιστούν στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ τη γραμμή της αντίστασης και όχι της υποταγής στη μεταμνημονιακή βαρβαρότητα διαρκείας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Γιατί την επόμενη χρονιά θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Γιατί είτε με Τσίπρα είτε με Μητσοτάκη το εισόδημα μας θα μείνει καθηλωμένο και πρέπει να οργανώσουμε αγώνες για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, μετά από την έντονη πίεση της κυβέρνησης που επιχειρηματολογούσε γιατί τα μνημόνια Παπανδρέου-Σαμαρά ήταν «ευεργετικά» για την οικονομία και τασσόταν ΚΑΤΑ της επαναφοράς του 13ου-14ου μισθού, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, είναι αυτός του συλλογικού αγώνα. Την επόμενη χρονιά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, για να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας και το δικαίωμα  των μαθητών μας στην παιδεία και τις δωρεάν σπουδές.

Ενόψει αυτής της αναπόφευκτης μάχης για τη ζωή μας και τα δικαιώματα στο δημόσιο σχολείο, δε θα είμαστε όλοι μαζί. Κάποιες δυνάμεις θα συμπεριφέρονται ως κυβερνητικοί αξιωματούχοι και όχι ως μέρος του κλάδου. Κάποιοι άλλοι ως «υπεύθυνη» δύναμη προτάσεων για την αξιολόγηση, τη διαχείριση της φτώχειας και της μιζέριας. Το βάρος της οργάνωσης των αγώνων που έχουμε ανάγκη, πέφτει στις αγωνιστικές δυνάμεις – πέφτει στον κάθε συνάδελφο με όπλο την αλληλεγγύη μας. Εμείς σε αυτό το καθήκον θέλουμε να ανταποκριθούμε, για να πουν οι αγώνες μας την τελευταία λέξη!

ΥΓ: Όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τη ζωή του σωματείου, η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής είναι ένα σχήμα συνεργασίας επιμέρους σχημάτων και συνεργαζόμενων συναδέλφων, με αναφορά στο κίνημα και στους αγώνες. Ας είναι πιο προσεκτικοί, λοιπόν, κάποιοι συντάκτες ανακοινώσεων άλλων παρατάξεων, οι οποίοι ταυτίζουν την ΕΑΑ πότε με μία συγκεκριμένη οργάνωση και πότε με μία συγκεκριμένη παράταξη.

σχετικά άρθρα

Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Αυξήστε τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Αναβαθμίστε τον Σχολικό Αθλητισμό. Εντάξτε μάθημα Αγωγής Υγείας στα Δημοτικά...
Ακόμα και οι πέτρες πια το ξέρουν
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού
Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β' Πειραιά, Τρύφωνα Αλεξιάδη
Ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία σχολικών μονάδων στις Φυλακές Κορυδαλλού