Άνοιξαν τα σχολεία - Δείτε πότε ξανακλείνουν μέσα στο Μάιο
Ποια σχολεία θα κλείσουν αρχές Ιουνίου - Πότε λήγουν τα μαθήματα

Δευτέρα 6/5 πρώτη ημέρα για τους μαθητές, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Τα σχολεία της χώρας όμως αναμένεται να κλείσουν ξανά τόσο μέσα στον Μάιο όσο και στον Ιούνιο, λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, οι σχολικές μονάδες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τα Τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου, καθώς οι εκλογές θα λάβουν χώρα την Κυριακή 26 του μήνα.

Ταυτόχρονα, σε όσες Περιφέρειες και Δήμους διεξαχθεί και δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Για το ζήτημα αναμένεται και η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, τα μαθήματα στα σχολεία της ΔΕ λήγουν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Αναφορικά με τα Δημοτικά, η δημοσίευση στο ΦΕΚ της 1ης Αυγούστου 2017 αναφέρει ότι "η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 

σχετικά άρθρα