Νέο Λύκειο: "Τα σχολεία προσπαθούν να γίνουν φροντιστήρια;"
Τι ρωτά και απαντά το ίδιο το ΥΠΠΕΘ

"Δηλαδή τα σχολεία προσπαθούν να γίνουν φροντιστήρια;" Αυτό διερωτάται το Υπουργείο Παιδείας στο τελικό κείμενο για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια που προτείνει (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Το ΥΠΕΘ απαντά:

"Σε καμία περίπτωση. Το φροντιστήριο μαθαίνει τον μαθητή/πελάτη πώς να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πανελλαδικές. Αυτή είναι η αποστολή του και την εκπληρώνει λιγότερο ή περισσότερο καλά. Η δουλειά του σχολείου είναι εντελώς διαφορετική. Με πέντε χρόνια δευτεροβάθμιας που έχουν προηγηθεί, ο μαθητής έχει αποκτήσει τη γνώση που χρειάζεται ως μελλοντικός πολίτης, κοινωνός κοινωνίας.

Στην Γ΄ Λυκείου έχει την ευκαιρία να σκεφθεί και να εμβαθύνει πάνω στη γνώση. Όμως ούτε η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας ούτε η δυνατότητα εμβάθυνσης της γνώσης μπορούν να γίνουν εν κενώ ή γενικά και αφηρημένα. Με το νέο σύστημα δίνεται στον κάθε μαθητή η δυνατότητα να μάθει να εμβαθύνει και να κρίνει τη γνώση και την επιστήμη στα αντικείμενα τα οποία θα τον απασχολήσουν στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του."

Αναλυτικά ΕΔΩ οι διαφορές παλιάς και νέας Γ' Λυκείου και ΕΔΩ το νέο πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

best of network

σχετικά άρθρα