Αιρετοί Αν. Αττικής: Η θέση μας για την επιλογή διευθυντών
Των αιρετών αν. Αττικής, Άγγελου Πούλου και ​​​​​​​Γιάννη Ρούπα

Ο Κλάδος έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει διαχρονικούς αγώνες, ώστε ο Σύλλογος Διδασκόντων να είναι το αποφασιστικό όργανο, που θα έχει τον καθοριστικό λόγο για τη λειτουργία της Σχολικής Μονάδας σε όλα τα επίπεδα. Το πλαίσιο αυτό καθορίζει τη στάση μας και για την επιλογή Υποδιευθυντών.

Είμαστε απολύτως αντίθετοι στη συρρίκνωση του Συλλόγου Διδασκόντων με τη μη συμμετοχή των Συναδέλφων αναπληρωτών στις διαδικασίες για την επιλογή Υποδιευθυντών. Μέσα στα σχολεία δεν υπάρχουν μόνιμοι και αναπληρωτές, υπάρχουν μόνο Συνάδελφοι με ίσα δικαιώματα και αυτό θα πρέπει να είναι πάντα στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας. Στον Σύλλογο Διδασκόντων όλοι συμμετέχουμε ισότιμα σε όλα τα θέματα.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποφασίσουν και να ορίσουν τους Υποδιευθυντές σε κάθε σχολείο. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τις αποφάσεις τους στο ΠΥΣΠΕ και αυτό θα κάνουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να μπούμε στη διαδικασία να προχωρήσουμε σε αξιολογικές κρίσεις προσώπων, σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ, για την επιλογή των Συναδέλφων Υποδιευθυντών.

Επίσης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Συναδέλφων που συμπληρώνουν ωράριο σε δύο Σχολικές Μονάδες να διεκδικούν τη θέση του Υποδιευθυντή. Δεν προκύπτει από πουθενά κανένα κώλυμα (Υπάρχει σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ) και είναι απαράδεκτο να υπάρχει ο οποιοσδήποτε αποκλεισμός, για τον λόγο αυτό, από τη Δ/ντρια και τη διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Αντίθετα  υποχρεούνται να προχωρήσουν στον επιλογή του Υποδιευθυντή και να φροντίσουν, ώστε να συμπληρώνει το ωράριο του στο σχολείο στο οποίο έχει οριστεί για τη θέση του Υποδιευθυντή. Στηρίζουμε τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τους Συναδέλφους, όπου υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και απαιτούμε από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης και τη διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ να λειτουργήσει με αυτές τις αρχές, που υπαγορεύονται από το θεσμικό πλαίσιο και να κρατήσουν την ίδια στάση σε όλες τις περιπτώσεις που προκύπτει ανάλογο θέμα.

 

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Άγγελος Πούλος

E-mail: [email protected]

Γιάννης Ρούπας

E-mail: [email protected]

Διαβάστε περισσότερα: Με 50€ προκαταβολή αποκτήστε το ECDL με δάσκαλο σε ολιγομελή τμήματα

 

best of network

σχετικά άρθρα

Αντιδρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί για το πανεπιστημιακό άσυλο - Συλλαλητήριο την Τρίτη
Αντιδρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί για το πανεπιστημιακό άσυλο - Συλλαλητήριο την Τρίτη
«Η κατάργηση του ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία», σημειώνει από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως
Αντιδρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί για το πανεπιστημιακό άσυλο - Συλλαλητήριο την Τρίτη