Thumbnail
Γενική συνέλευση της ΠΕΑΔ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/1 γενική συνέλευση των μελών της ΠΕΑΔ. Στη συνέλευση συζητήθηκε το προτεινόμενο σχέδιο από το υπουργείο για τον προγραμματισμό μόνιμων διορισμών, με δεδομένο επίσης ότι οι ισχύοντες πίνακες αναπληρωτών ίσχυσαν για τελευταία φορά για το σχολ. έτος 2018-2019.

Τη συνέλευση κυρίως απασχόλησαν τα εξής ζητήματα:

1. Οι μεγάλες ιδιωτικές προϋπηρεσίες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα καθώς όσοι τις έχουν καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στους πίνακες αναπληρωτών και προηγούνται έναντι όλων.
2. Να αυξηθεί η μοριοδότηση του βασικού πτυχίου
3. Να μειωθεί η “υπερκοστολογημένη” προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων.
4. Να ελεγχθεί η συνάφεια των μεταπτυχιακών με την εκπαίδευση.
5. Να διακριθεί η μοριοδότηση των διετών από τα ετήσια μεταπτυχιακά.
6. Αποτιμήθηκε θετικά ότι το παρόν προτεινόμενο σχέδιο καταργεί στρεβλώσεις που προέκυπταν από προνόμια ομάδων, π.χ. αυτόματες προτάξεις στους πίνακες, μόρια δυσπρόσιτων κ.τ.λ.
8. Εκφράστηκε προβληματισμός για το γεγονός ότι το προτεινόμενο σχέδιο διαφοροποιείται ως προς τον υπολογισμό και τη μοριοδότηση παραμέτρων από άλλους αντίστοιχους μοριοδοτικούς διαγωνισμούς υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Τα μέλη της ΠΕΑΔ με υπευθυνότητα στέκονται απέναντι σε αυτό το σχέδιο καθώς τα διακυβεύματα είναι μεγάλα.

Μηδενιστικές, μαξιμαλιστικές ή επιπόλαιες ερμηνείες ενέχουν κινδύνους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα