ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς
Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει παρελκυστική στάση, την οποία καταδικάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Με μία λιτή αλλά καυστική ανακοίνωσή της η ΔΟΕ καταγγέλλει τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σύστημα διορισμών και με το κείμενό της που έφτασε στο alfavita.gr δηλώνει πως οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί του υπ. Παιδείας φτάνει μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και την απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους.

Η καταγγελία έγινε και με αφορμή την πρόσκληση συνάντησης με τον υπουργό στη Βουλή την ίδια μέρα που έχει ανακοινωθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί  έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους.

Μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης.

Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου.

Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου.

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη 
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία