Thumbnail
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τρίτο αρχαιότερο της Ελλάδας, κλείνει 100 χρόνια το 2020 - Θα υλοποιήσει μεγάλα προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία

Επίτιμος διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι από σήμερα ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν.

Η τελετή αναγόρευσης του Ιρλανδού πολιτικού έγινε στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» στο κέντρο της Αθήνας, από τον πρύτανη, Σπυρίδωνα Κίντζιο και τον πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστάθιο Κλωνάρη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο γγ Στέλιος Ράλλης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο προκάτοχός του, Βαγγέλης Αποστόλου, ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Όρλα Ο' Χάρναχαν.

«Ο Φιλ Χόγκαν υπήρξε ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής. Έβαλε προσωπική σφραγίδα στην ανάπτυξη της ψηφιακής γεωργικής πολιτικής. Η Ελλάδα μετέχει δυναμικά στη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας για την αύξηση της παραγωγής, την περιφερειακή ανάπτυξη και την επίτευξη των διεθνών υποχρεώσεών της όσον αφορά το κλίμα και το περιβάλλον.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τρίτο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, κλείνει 100 χρόνια το 2020. Θα υλοποιήσει μεγάλα προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Για να γίνει η γεωργία φιλικότερη για το περιβάλλον και περισσότερο αξιόπιστη για τον καταναλωτή», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κίντζιος, κλείνοντας τον χαιρετισμό του με τη ρήση του Χόγκαν «Να παράγουμε περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερα».

Στη συνέχεια, φορώντας πλέον την τήβεννο και το επιτηβέννιο του ιδρύματος, ο κ. Χόγκαν πήρε το λόγο, ανέλυσε διεξοδικά την ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική και μίλησε για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους ώστε να ασχοληθούν με τα σχετικά προγράμματα. Κατά την αντιφώνησή του, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή για αυτήν τη διάκριση. Το πανεπιστηνιό σας έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της γεωργίας στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές σας αυξάνονται ραγδαία. Όπως στην Ιρλανδία, έτσι και στην Ελλάδα οι τομείς της γεωργίας και του τουρισμού διαδραματιζουν κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη. Εύχομαι να συνεχίσετε σε αυτήν την προοδευτική κατεύθυνση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arxaia
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
Ένας από τους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς γρίφους του κόσμου, οι γραμμές της Νάζκα στο Περού αρχίζει επιτέλους να ξετυλίγεται, και όχι από...
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
βιβλία
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία
Η κομπορρημοσύνη είναι ένας όρος μεσαιωνικής προέλευσης, που χαρακτηρίζει μια στάση ζωής αρκετά γνώριμη σε πολλούς από εμάς.
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία