Thumbnail

Η φυσιογνωμία και το αναλυτικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου (αυτό που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα για τη Α΄και Β΄τάξη) το κάνουν να μοιάζει με απομίμηση φροντιστηρίου, με ένα "πατρόν" σχεδιασμένο στα μέτρα του "ανταγωνιστή" του.

Γράφει ο Χρήστος Κάτσικας στο news247.gr

Στη συζήτηση για το νέο Λύκειο, υπάρχει και μια ακόμη βασική πτυχή στο νέο Λύκειο που μένει στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης. Αναφερόμαστε στο αναλυτικό πρόγραμμα και στις σχολικές γνώσεις που το συνοδεύουν. Να το πούμε, λοιπόν, καθαρά: Η φυσιογνωμία, η κατεύθυνση και το αναλυτικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου (αυτό που έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα για τη Α΄και Β΄τάξη) το κάνουν να μοιάζει με απομίμηση φροντιστηρίου, καθώς το «πατρόν» του νέου του ρόλου είναι σχεδιασμένο στα μέτρα του «ανταγωνιστή» του. Στη Γ΄τάξη που αναμένεται να ανακοινωθεί το «πνεύμα του φροντιστηρίου» δεν θα δημιουργήσει απλά τις δικές του αποικίες στο σχολικό χώρο αλλά θα επικρατήσει ολοκληρωτικά, καθώς μπορεί να επιβάλλει τη λογική του, στις διαδικασίες της σχολικής τάξης.

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκδήλωση Οι γλώσσες ως φορείς του παγκόσμιου πολιτισμού: Η Ελληνική Γλώσσα ως γέφυρα διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών» στην Κίνα
Ελλάδα και Κίνα «συνάντησαν» την ελληνική γλώσσα με έναν λαμπρό εορτασμό
Ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και Κινέζοι ελληνιστές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας σε μια εκδήλωση-γέφυρα μεταξύ των δύο αρχαίων πολιτισμών
Ελλάδα και Κίνα «συνάντησαν» την ελληνική γλώσσα με έναν λαμπρό εορτασμό