Εκατοντάδες υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία της Αττικής
Σε συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους σε σχολεία του Λεκανοπεδίου προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται, οι συστηματικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολικά συγκροτήματα, κυλικεία σχολείων και παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιούνται με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

342 έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία

Μέχρι σήμερα οι Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 632 ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, 342 ελέγχους σε σχολικά κυλικεία και 37 ελέγχους σε παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων έγιναν 50 συστάσεις σε σχολικά συγκροτήματα, 104 συστάσεις σε σχολικά κυλικεία, ενώ σε παιδικούς σταθμούς έγιναν 4 συστάσεις. Σε 4 κυλικεία τα οποία λειτουργούσαν χωρίς να έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τα προβλεπόμενα στην Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για τις Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών συντάχθηκαν Υγειονομικές Εκθέσεις (μηνύσεις) οι οποίες διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι, οι οποίοι περιλαμβάνουν την υγειονομική κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι, χώροι άθλησης, αύλειοι χώροι) και των χώρων υγιεινής, των σχολικών κυλικείων και γενικά των χώρων εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

σχετικά άρθρα

Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, μετά τις άκαρπες επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς για οικονομική βελτίωση,...
Απεργία στο Δημόσιο σήμερα - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία
Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει...
ΥΠΕΣ ΠΓΔΜ: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία