Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν πήγαν στο σχολείο τον Απρίλιο, προκειμένου να μελετήσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Από 100.689 μαθητές που φοίτησαν στη Γ’ τάξη των λυκείων της χώρας, 38.102 πραγματοποίησαν έως 50 ωριαίες απουσίες, 17.765 πραγματοποίησαν 50 – 100 απουσίες, ενώ 346 πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες, αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Δηλαδή 56.213 μαθητές - το 55,8% - απουσίαζαν τον Απρίλιο από τα μαθήματα. Μάλιστα εκείνοι που δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο ήταν το 17,6%. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς μηνιαίο πλαφόν απουσιών και χωρίς καλύτερους ελέγχους των δικαιολογητικών των απουσιών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ