Thumbnail
Το επιλέγουν επειδή είναι αναγνωρισένο και γίνεται σε συνεργασία με ελληνικό Πανεπιστήμιο! Γι αυτό τον λόγο παρέχει πρακτική στην Ελλάδα! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΟΑΤΑΠ!

Υποβολή αιτήσεων για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εξάμηνο που ξεκινάει το Σεπτέμβριο στα Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μεταξύ ων οποίων και το αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το οποίο πραγματοποιείται με το Πανεπιστήμιο Πατρών (πρόγραμμα joint Degree). Το εν λόγω Εξ αποστάσεως ΠΜΣ στην Ειδική Αγωγή έχει σημαντιικά πλεονεκτήματα απέναντι σε αντίστοιχα καθώς πραγματοποιείται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ, ενώ η πρακτική του άσκηση γίνεται στην Ελλάδα

Για το επόμενο εξάμηνο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο η ζήτηση για το Μεταπτυχιακό είναι πολύ μεγάλη και οι αιτήσεις είναι δεκαπλάσιες  Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας 

Όπως νημερωθήκαμε από το Πανεπιστήμιο οι θέσεις θα κλείσουν γρήγορα λόγω τεράστιας ζήτησης εν  όψει και αναγγελίας μόνιμων διορισμών

Με τις ανακατατάξεις που υπάρχουν στα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα που επανασυγκροτούνται και κάποια που αφορούν εκπαιδευτικούς δεν θα λειτουργήσουν και άλλα θα αργήσουν να βγάλουν προκήρυξη οι αιτήσεις και κατ'επέκταση η ουρά αναμονής για  το Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή αλλά σε αυτό της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας που πολύ πιθανόν να μοριοδοτήσει για εργασία στα νέα προγράμματα για τους πρόσφυγες, θα μεγαλώσει φέτος.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρουν αξιολογημένο-πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσει ο φοιτητής βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ταυτόχρονα να ασκηθεί σε δεξιότητες έρευνας.

Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού αποκτούν αυτόματα την προαπαιτούμενη Παιδαγωγική Επάρκεια αλλά και λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (για αδιόριστους) ή στις διαδικασίες αξιολόγησης και εξέλιξης (διορισμένοι).

Μοριοδότηση σε εκπαιδευτικούς

- Αναβάθμιση κλιμακίου με μισθολογική εξέλιξη για διορισμένους εκπαιδευτικούς
- Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων
- Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς
- Προσαύξηση κατά 3 στα μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών
Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και προσαύξηση κατά 4 στα μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ

Χρόνος πραγματοποίησης Μεταπτυχιακού

Το Μεταπτυχιακό προσφέρεται από Παιδαγωγικό Τμήμα (1η προϋπόθεση), έχει ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS) (2η προϋπόθεση).

Πρακτική άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Πρακτική Άσκηση (Π.Α.) αποτελεί ένα πολύ βασικό και ουσιαστικό τμήμα του προγράμματος Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησής του οι φοιτητές αναμένεται να αξιοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά το χρόνο τους και να ασκηθούν στο να αξιοποιούν, να συσχετίζουν και να συνθέτουν τις επιστημονικές γνώσεις που κατέχουν ή αποκτούν και, υπό την άμεση επαγγελματική καθοδήγηση και εποπτεία, να τις εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του έργου της Ειδικής Εκπαίδευσης. 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και στις αιτήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά εξάμηνο.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας ενημερώσουμε για την α) διαδικασία εγγραφής και β) τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιο θα επικοινωνήσει μαζί σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2112341253

1. Αν είστε από κινητό ανοίξτε εδώ την φόρμα ενδιαφέροντος

2. Αν θέλετε να δείτε και άλλα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά μπείτε εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»