Thumbnail
ΕΛΜΕ Πειραιά

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ     Πειραιάς, 29/10/2013       

  Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ σχολείων ΠΥΣΔΕ Πειραιά, ΟΛΜΕ, Τύπος             Πρωτ: 167                                                 
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς
      

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

Αυταρχική κατρακύλα: Αργία σε συναδέλφισσα γιατί ζήτησε άδεια!

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία και παρέπεμψε σε πειθαρχικό τη συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα που ήταν αποσπασμένη μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας, καθώς και τη Διευθύντρια του Αρχείου.

Σκεπτικό της δίωξης ήταν ότι η συναδέλφισσα τόλμησε να ζητήσει κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού Ιστορικού Αρχείου!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συναδέλφισσα τις ημέρες μεταφοράς του αρχείου αλλά και τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην εργασία της (αφού η αίτηση αδείας της δεν έγινε δεκτή) και συνέβαλε στη μεταφορά του Αρχείου, με δουλειά αρκετών ωρών και μετά τη λήξη του εργασιακού της ωραρίου. Σημειώνεται ότι η μεταφορά του αρχείου έγινε παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που θεωρούσε ότι η μεταφορά ανοίγει το δρόμο στο ουσιαστικό κλείσιμό του.

Η απόφαση δίωξης υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και, για να «δημιουργήσει» κατηγορητήριο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος  και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, με μοναδικό στόχο να ενταχθεί η συνάδελφος στις διατάξεις του 4057/12, οι οποίες οδηγούν σε αργία!

Η παράλογη και παντελώς αστήρικτη δίωξη απέναντι σε μια συνάδελφο που δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανένα άλλο τρόπο πέρα από την απόπειρα του Υπουργείου:

·         Να στείλει μήνυμα εκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία για τις κινητοποιήσεις που έκανε ενάντια στη μεταφορά του αρχείου.

·         Να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να εκδικηθεί όποιον συνάδελφο αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο –ακόμα και μέσω των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος- στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα  και την υπαγωγή  της σε αργία. Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν και οι δύο διαδικασίες.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν πρόκειται να αφήσει ανυπεράσπιστο ένα μέλος της. Θα αναδείξει το ζήτημα σε όλη την κοινωνία και θα παλέψει μαζί με όλα τα σωματεία να σταματήσει άμεσα η εκδικητική, παράλογη και αντισυνδικαλιστική δίωξη.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του Ν.4057/12, στον οποίο το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑΣ           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολουμπια
Κολούμπια: Ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης
Το πανεπιστήμιο θα πραγματοποιεί πλέον πολλαπλές, μικρότερες τελετές αντί για μία μεγάλη.
Κολούμπια: Ακυρώνει την τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης