Thumbnail
Δήλωση συμπαράστασης του Γ. Αμανατίδη

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής  Α΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τα Θρησκεύματα, εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Αγαπητό Θανάση και τους δημοτικούς υπαλλήλους Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, οι οποίοι οδηγούνται σε νέα δίκη την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, αν και είχαν πρωτόδικα αθωωθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής σε διαμαρτυρία.

Στο πλαίσιο της ιδεολογικής και ψυχολογικής βίας που ασκούνταν σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας ώστε να εφαρμόζονται τα καταστροφικά μνημόνια έχει βάλει ήδη τέλος ο ελληνικός λαός.

Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στη νέα πολιτική πραγματικότητα είναι η εξασφάλιση της ελπίδας και της αξιοπρέπειας.

Θεσσαλονίκη, 3/2/2015


3/2/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου

Στις 6/2/2014 δικάζονται ξανά, μετά από έφεση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, οι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν ήδη αθωωθεί για την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στην ημερίδα με τον Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη στις 15/11/2012.

Η δίωξή τους αποτελεί μέρος ενός μηχανισμού καταστολής των αγώνων των εργαζομένων, μηχανισμού που έφτασε στο αποκορύφωμά του τα τελευταία δυόμιση χρόνια με συνεχείς δικαστικές διώξεις, απολύσεις συνδικαλιστών, απειλή πειθαρχικών στο δημόσιο και επιστρατεύσεις απεργών. Όλα τα παραπάνω είχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν μαζικές εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα.

Ήδη από την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης αποδείχθηκε ότι η δίωξη αφορούσε αποκλειστικά την συμμετοχή των συγκεκριμένων αγωνιστών στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. Η αθώωσή τους τότε ήταν μια ξεκάθαρη δικαίωση των εργατικών αγώνων και μια νίκη ενάντια στην προσπάθεια καταστολής της έκφρασης συλλογικών διεκδικήσεων.

Μετά την πρόσφατη συνολική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών, η οριστική αθώωσή τους είναι επιβεβλημένη και θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα για την επιστροφή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας, ευθυγραμμισμένο με την καταγεγραμμένη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Οι προκλητικές διώξεις των προηγούμενων ετών ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, πολίτες που με οποιονδήποτε τρόπο διαμαρτύρονταν για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, πρέπει να σταματήσουν σήμερα.

Το Γραφείο Τύπου


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Την Παρασκευή 6/2 δικάζονται ξανά οι αθωωμένοι ήδη Θ. Αγαπητός, Σ. Αρβανίτης, Θ. Κυρατζόπουλος επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στο Φούχτελ, την Τρόικα και την πολιτική των Μνημονίων.

Η αθώωσή τους ήταν απόδοση δικαιοσύνης και η εκ νέου δικαστική δίωξη με έφεση εισαγγελέα εκτιμώ πως είναι μια τιμωρητική δίωξη στο πλαίσιο μιας αντικοινωνικής πολιτικής που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η δικαιοσύνη και το λαϊκό αίσθημα απαιτούν να τεθεί τέλος σε κάθε δίωξη των εργαζομένων που αγωνίστηκαν για τη δουλειά τους, τα δημόσια αγαθά, τη ζωή μας, δηλαδή τα αυτονόητα.

Απαιτούν επίσης να τεθεί τέλος στις απαράδεκτες επεμβάσεις στις υποθέσεις της χώρας των διάφορων Φούχτελ και λοιπών τροϊκανών.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν δικάζονται, δικαιώνονται.

Θεσσαλονίκη 3-2-2015

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη για Kids Wallet: «Εκπαιδεύουμε ταυτόχρονα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς»
Kids Wallet: Προστατεύοντας τα Παιδιά, ενδυναμώνοντας την Επόμενη Γενιά» - Οι Υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη και...
Ζαχαράκη για Kids Wallet: «Εκπαιδεύουμε ταυτόχρονα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Κωνσταντίνος Βλάσης: «Συγχαρητήρια στο alfavita.gr - Bρίσκεται δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα και παιδί»
Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Βλάση στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Κωνσταντίνος Βλάσης: «Συγχαρητήρια στο alfavita.gr - Bρίσκεται δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα και παιδί»
Σοφία Ζαχαράκη
Πρόγραμμα προστασίας μαθητών από fake news: Πιλοτική εφαρμογή τον Οκτώβριο σε 30 σχολεία της χώρας
Παρουσίαση του προγράμματος που μαθαίνει στους μαθητές να ξεχωρίζουν την αλήθεια από τα fake news - Πιλοτική εφαρμογή τον Οκτώβριο σε 30 σχολεία της...
Πρόγραμμα προστασίας μαθητών από fake news: Πιλοτική εφαρμογή τον Οκτώβριο σε 30 σχολεία της χώρας