Αγροτικά μπλόκα
Με τρακτέρ στους δρόμους και στοχευμένους αποκλεισμούς οι αγρότες, αλλά με ανοιχτά διόδια και διευκολύνσεις για τους ταξιδιώτες τις ημέρες των γιορτών.

Σε φάση ενίσχυσης και καλύτερου συντονισμού περνούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τους αγρότες να διατηρούν την πίεση προς την κυβέρνηση, επιλέγοντας ωστόσο ένα πιο «ελεγχόμενο» μοντέλο δράσεων ενόψει των Χριστουγέννων. Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα, ενώ οι αποκλεισμοί δρόμων πραγματοποιούνται πλέον στοχευμένα και για συγκεκριμένες ώρες, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες προχώρησαν σε πλήρη αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για τέσσερα συνεχόμενα 24ωρα, με την κίνηση να διοχετεύεται αποκλειστικά μέσω παρακαμπτήριων διαδρομών. Αντίστοιχα, στον Πλατύκαμπο διακόπηκε η κυκλοφορία τόσο στην Εθνική όσο και στην παρακαμπτήρια οδό έως τις 19:00, προκαλώντας αυξημένη κινητικότητα στην περιοχή.

Για σήμερα, Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί συμβολικοί αποκλεισμοί παρακαμπτηρίων σε επτά σημεία της χώρας, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα:

  • Κάστρο: 16:00 – 19:00
  • Αταλάντη: 14:00 – 17:00
  • Μπράλος: 14:00 – 17:00
  • Μικροθήβες: 15:00 – 18:00
  • Νίκαια Λάρισας: 16:00 – 19:00
  • Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας: 18:00 – 21:00
  • Αγγελόκαστρο: 20:00 – 21:00

Αντίθετα, σε περιοχές όπως η Θήβα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς, διατηρώντας ανοιχτή τη διέλευση.

Τι ισχύει για τις ημέρες των γιορτών

Παρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, οι αγρότες έχουν λάβει αποφάσεις που στόχο έχουν να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών κατά την εορταστική περίοδο. Όπως επισημαίνουν, δεν προγραμματίζεται γενικευμένο άνοιγμα όλων των μπλόκων, ωστόσο θα υπάρξουν ουσιαστικές διευκολύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, οι μπάρες στα διόδια θα παραμείνουν ανοιχτές, επιτρέποντας την ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων, τόσο για όσους ταξιδεύουν όσο και για όσους επιστρέφουν στις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα έως την παραμονή των Χριστουγέννων

Από σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, έως και τις 24 Δεκεμβρίου, οι αγρότες έχουν συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κινητοποιήσεων. Τις πρωινές ώρες οι δρόμοι θα παραμένουν ανοιχτοί, ώστε να διευκολύνονται οι καθημερινές μετακινήσεις για εργασία και υποχρεώσεις.

Μετά τις 14:00, προβλέπονται μαζικές αλλά περιορισμένης διάρκειας παρεμβάσεις σε παρακαμπτήριους δρόμους, με στόχο τη διατήρηση της πίεσης χωρίς γενικευμένα μπλοκαρίσματα. Το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί άνοιγμα των διοδίων, ενώ από την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και μετά οι δρόμοι θα είναι σε γενικές γραμμές ανοιχτοί, διευκολύνοντας τις εορταστικές μετακινήσεις από και προς την περιφέρεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«έξυπνες» κάμερες
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
Οι πρώτες επτά κάμερες τέθηκαν σε λειτουργία, ενώ έως τον Φεβρουάριο θα έχουν εγκατασταθεί άλλες 44 σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
γιαπωνεζα
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
Μια 32χρονη αντάλλαξε όρκους με ψηφιακό σύντροφο σε τελετή με VR, προκαλώντας συζητήσεις για τα όρια ανθρώπου και AI
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
logo
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έθεσαν το πλαίσιο συνεργασίας και τις βάσεις για την ποιοτική υλοποίηση...
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου