Thumbnail
Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Αγωνιστική Παρέμβαση

Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Να συνεχίσουμε τον αγώνα  για την ακύρωση των σεμιναρίων των διευθυντών

Να Ακυρωθεί  και το Β΄ Σεμινάριο «επιμόρφωσης» των διευθυντών που πραγματοποιείται τη Δευτέρα (16/6) στο Γ.Ε.Λ Αρκαλοχωρίου

·        Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων διευθυντών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της eμε και αρνήθηκαν τη συμμέτοχη τους στο πρώτο «μάθημα»  για την εφαρμογή  του  αντιλαϊκού μέτρου της «αξιολόγησης»-κατηγοριοποίησης-απόλυσης  .

·        Χαιρετίζουμε επίσης την αγωνιστική στάση του συλλόγου διδασκόντων του λυκείου του Αρκαλοχωριου που στάθηκε στο πλευρό της ΕΛΜΕ , υπερασπίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις.

·        Καλούμε τους διευθυντές που προσκαλούνται από τη διεύθυνση Β/θμιας στο β΄ «μάθημα»υπονόμευσης των συλλογικών συμφερόντων  να ακολουθούσουν το αγωνιστικό παράδειγμα των συναδέλφων , να μην  συμμετάσχουν στα «σεμινάρια» που τους μετατρέπουν σε μακρύ χέρι επιβολής των βάρβαρων μέτρων.

 

  • Καλούμε επίσης τη διοίκηση (Διεύθυνση Β/θμιας και Περιφερειακή Διεύθυνση) να εγκαταλείψουν την τακτική του «κλεφτοπόλεμου» εναντίον της ΕΛΜΕ και των αγωνιζομένων συναδέλφων, με στόχο την υποσκάψει της αγωνιστικής διάθεσης και της διεκδικητικής δράσης  του σωματείου εν μέσω εξετάσεων.

 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών δηλώνει ότι  η  αντιλαϊκή πολιτική της κατεδάφισης  των θεμελιωδών εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που να εφαρμόζει η  κυβέρνηση σαμαρά-Βενιζέλου-πιστή στο αίτημα της ντόπιας ολιγαρχίας και στις κατευθύνσεις των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.ΝΤ.)- συναντά καθημερινά τη λαϊκή κατακραυγή, αποδοκιμασία και αντίσταση.

 το  στυγνά αντιλαϊκό  μέτρο της «αξιολόγησης»-απόλυσης είναι δεμένο με την εξεταστική λαιμητόμο των μαθητών της α λυκείου, συμπορεύεται με τις  συγχώνευσης των σχολείων και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που προηγήθηκαν και με αυτές που έπονται, συνδέεται με τη βαναυσότητα της κατασταλτικής πολιτικής ενάντια στις δίκαια αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, που διεκδικώντας το ψωμί τους «ζημιώνουν»(!) το δημόσιο συμφέρον. είναι άρρηκτα δεμένο με την απελευθέρωση των απολύσεων , όπως δείχνουν οι μαζικές απολύσεις των εργατών στη χαλυβουργία και τη συνολικότερη πολιτική της σύνθλιψης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που επιβάλλει η εγχώρια ολιγαρχία, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών προστατών της.

το βάρβαρο  μέτρο της «αξιολόγησης» σηματοδοτεί την ισοπέδωση ακόμη και των υπολειμμάτων των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και ανοίγει το δρόμο για  τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του συλλόγου διδασκόντων,  την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την επίταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση.

για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους συναδέλφους να στρατευτούν   στον κοινό αγώνα ενάντια  στην πολιτική που ακυρώνει τον εκπαιδευτικό ως δάσκαλο και τον μετατρέπει σε «σκυφτό», πειθαναγκασμένο, ανασφαλή και χειραγωγημένο υπάλληλο μιας χρήσης, ελαστικός απασχολούμενο στο σχολείο της αγοραίας πληροφορίας και της ταξικής απόρριψης.

Στη βάση αυτή, καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να λειτουργήσουν με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και δημοκρατικής δεοντολογίας, να υπακούσουν στις συλλογικές αποφάσεις(όλμε-όλμε) για αποχή από τα «σεμινάρια» της συμμόρφωσης και αποδοχής του βαρβάρου μέτρου των απολύσεων. γιατί η «αξιολόγηση» - είτε αφορά τα σχολεία είτε τους συναδέλφους -είναι μέτρο που απλώς νομιμοποιεί την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στη σταθερή εργασία και αμοιβή, στην οργανική θέση, τα δημοκρατικά δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων, την άμβλυνση των ταξικών φραγμών, στο δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση.

η «αξιολόγησης» γίνεται το μέσο  για το ξεθεμελίωμα ακόμη και των πιο βασικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης.

- Κανείς διευθυντής τη Δευτέρα(16/6) στο  Β΄«σεμινάριο» της υπονόμευσης του συλλογικού ιστού.

- Ολοι οι εμπλεκόμενοι διευθυντές να δηλώσουν συμμέτοχη στη στάση εργασίας(ΟΛΜΕ-ΟΛΜΕ) και να απόσχουν  από «τα μαθήματα» που ακυρώνουν τις συλλογικές κατακτήσεις.

- Να δηλώσουμε την αντίσταση μας στο  βαρβάρου μέτρο  της «επιμόρφωσης» των φορέων του μηχανισμού των απολύσεων.

- Να μετάσχουμε στη στάση εργασίας-Να κρατήσουμε κλειστές τις πύλες του σχολείου  των σεμιναρίων.

- Να ακυρώσουμε –με τη συλλογική μας αντίσταση-τα μέτρα που μας ακυρώνουν ως εργαζόμενους-δασκάλους-γονείς-μαθητές.

- Η  Συλλογική και Ενωτική Πάλη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ θα οδηγήσει στη νίκη.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα