Thumbnail
ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΑΡ Την άμεση προώθηση των διαδικασιών εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, με την ταχύτατη διερεύνηση του «πόθεν έσχες» πολιτικών και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και τη δήμευση των περιουσιών των «επίορκων», ζητά η ΔΗΜΑΡ.

 

ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΑΡ
 
 
Την άμεση προώθηση των διαδικασιών εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, με την ταχύτατη διερεύνηση του «πόθεν έσχες» πολιτικών και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και τη δήμευση των περιουσιών των «επίορκων», ζητά η ΔΗΜΑΡ.
 
Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα στην πολιτική ζωή του τόπου όσα προβλέπει ο νόμος 4065/2012. Ζητά, δε, «στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται στοιχεία παράνομου πλουτισμού να υπάρχει παραπομπή των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νομοθετικού πλαισίου για δήμευση των παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων». Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ακόμη πως «για την εκτέλεση αυτού του επείγοντος και σημαντικού έργου πρέπει να υπάρξει η πλήρης στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή των αρμόδιων οργάνων».
 
Η ανακοίνωση αυτή απηχεί την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να «σηκώσει» τα ζητήματα διαφάνειας, σε ένα τάιμινγκ που από την Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτηρίζεται ως «ιδανικό» γι' αυτήν την επιδίωξη, καθώς στο προσκήνιο έχουν βρεθεί υποθέσεις όπως το θέμα Παπακωνσταντίνου και το σκάνδαλο στον ΕΟΤ. Πηγές του κόμματος επισημαίνουν στον «Α» ότι το θέμα της διαφάνειας στο δημόσιο βίο ήταν εξαρχής από τις πρώτες προϋποθέσεις που έβαλε το κόμμα για να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά κι ότι τώρα που λύθηκε το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ως βασική της προτεραιότητα τη θεσμική αναβάθμιση του δημόσιου βίου.
 
ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ
 
 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Παπαϊωάννου
Πρόεδρος ΑΣΕΠ στο alfavita.gr: «Μέχρι τον Απρίλιο οι νέες Προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς - Αναμένουμε πάνω από 150.000 αιτήσεις»
Το χρονολόγιο και οι ειδικότητες για προσλήψεις εκπαιδευτικών (1ΓΕ/2026, 2ΓΕ/2026)
Πρόεδρος ΑΣΕΠ στο alfavita.gr: «Μέχρι τον Απρίλιο οι νέες Προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς - Αναμένουμε πάνω από 150.000 αιτήσεις»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Απινιδωτές στα σχολεία και επιμόρφωση εκπαιδευτικών – Το σχέδιο του Υπουργείου
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το σκέλος της εκπαίδευσης «τρέχει» παράλληλα με την προμήθεια των απινιδωτών και θα...
Απινιδωτές στα σχολεία και επιμόρφωση εκπαιδευτικών – Το σχέδιο του Υπουργείου
ΜΑΙΣΤΡΟΣ
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Ο Γιάνης Μαΐστρος πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη δίωξη για διατύπωση γνώμης και κριτικής
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο